Αυτός είναι ο Μίχαελ Σκίμπε – Η πορεία κατήφορος του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού - iefimerida.gr

Αυτός είναι ο Μίχαελ Σκίμπε – Η πορεία κατήφορος του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από σήμερα ο νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας ποδοσφαιρου θα είναι ο Μίχαελ Σκίμπε. Ενας τεχνικός, ο οποίος έκανε δυναμικό μπάσιμο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο στα τέλη της δεκαετίας του '90 και στις αρχές του νέου αιώνα, όμως τα τελευταία χρόνια δεν μπορούσε να βάλει «στοπ» στον κατήφορο.

Ο Μίχαελ Σκίμπε ήρθε σε πλήρη συμφωνία με την ΕΠΟ για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής ομάδας, ελπίζοντας πως μέσα από την γαλανόλευκη θα καταφέρει να αναγεννήσει και τη δική του καριέρα. Επαναφέροντας παράλληλα τους διεθνείς μας σε μια τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

Ο 50χρονος τεχνικός ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του γερμανικού ποδοσφαίρου. Ξεκίνησε στις ακαδημίες της Βάτενσαϊντ όμως σύντομα μετακόμισε σε αυτές της Σάλκε από την οποία πήρε το βάπτισμα του πυρός, υπογράφοντας επαγγελματικό συμβόλαιο σε ηλικία 18 ετών.

Ωστόσο οι σοβαροί και συνεχόμενοι τραυματισμοί στο γόνατο, έβαλαν τέλος στην καριέρα του ενώ ήταν ακόμη 21 ετών. Είχε προλάβει να σκοράρει μια φορά σε 15 εμφανίσεις ενώ ήταν βασικό στέλεχος της εθνικής Νέων της χώρας με 8 γκολ.

Η Σάλκε διακρίνοντας ότι ο Σκίμπε δεν ήταν απλά ένας ταλαντούχος μέσος αλλά ένας εγκεφαλικός μέσος, ο οποίος θα μπορούσε να μετατραπεί σε έναν καλό προπονητή, κράτησε στις τάξεις της τον νεαρό τότε Σκίμπε και μάλιστα φρόντισε να πάρει τα απαιτούμενα διπλώματα ώστε να ξεκινήσει να εργάζεται ως προπονητής.

Ανέλαβε τις ακαδημίες του συλλόγου και από το 1989 πήρε μεταγραφή στην άλλη πλευρά της κοιλάδας του ποταμού Ρουρ. Μετά από μια εξαετία ως πρώτος προπονητής στις ακαδημίες της Ντόρτμουντ, ανέλαβε βοηθός της ομάδας δίπλα στον Οτμαρ Χίτζφελντ.

Το 1997, παραμένει βοηθός του Νέβιο Σκάλα, ο οποίος όμως αποτυγχάνει να διατηρήσει το νέκταρ της ευτυχίας στη Βεστφαλία, το οποίο είχε δημιουργήσει η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ετσι, ένα χρόνο μετά ο Ιταλός αποχωρεί και οι διοικούντες την ομάδα, αποφασίζουν να δώσουν τα κλειδιά στον Σκίμπε, ο οποίος γίνεται ο νεότερος προπονητής στην ιστορία της Ντόρτμουντ.

Στις 4 Φεβρουαρίου του 2000 ανακοινώνει την απόφασή του να αφήσει τους κιτρινόμαυρους και να εργαστεί ως βοηθός του Ρούντι Φέλερ στην εθνική Γερμανίας, η οποία το 2002 έφτασε στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου στα γήπεδα της Απω Ανατολής. Μένει μέχρι το 2004 και το 2005 με την προτροπή του Φέλερ, υπογράφει συμβόλαιο στη Λεβερκούζεν όπου μένει για 3 χρόνια πριν μετακομίσει στην Τουρκία και τη Γαλατασαράι.

Το πέρασμά του από την Τουρκία κρατάει μόλις ένα χρόνο και επιστρέφει ξανά στην πατρίδα του για άλλη μια προσπάθεια. Το 2009 αναλαμβάνει την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Μένει δύο χρόνια και φεύγει ξανά για την Τουρκία και την Εσκισεχιρσπόρ ενώ επιστρέφει για την Χέρτα στα μισά του 2011, λίγες μόνο εβδομάδες μετά την παρουσία του στους «γείτονες».

Η πορεία του είχε πάρει την κάτω βόλτα και ο ίδιος προσπάθησε να ανανεώσει την καριέρα του δεχόμενος να πάει ακόμη και στο πρωτάθλημα της Ελβετίας. Με την Γκρασχόπερς δεν κατέκτησε κάποιον τίτλο ενώ η ομάδα δεν παρουσίασε και καμία βελτίωση στο παιχνίδι της. Ενα εξάμηνο πέρασμα από την Τουρκία, ήταν το τελευταίο του ταξίδι πριν τελικά συμφωνήσει με την ΕΠΟ για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής ομάδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ