«Εθνικά επιβεβλημενη η έγκριση της συμφωνίας με ευρεία πλειοψηφία» - iefimerida.gr

«Εθνικά επιβεβλημενη η έγκριση της συμφωνίας με ευρεία πλειοψηφία»

Ευάγγελος Βενιζέλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητήσει η κυβέρνηση την ψήφιση από τη Βουλή του νέου δανειακού προγράμματος της χώρας, που θα προκύψει από τη Σύνοδο Κορυφής και το «κούρεμα» των ομολόγων, με την αυξημένη πλειοψηφία των 180 ψήφων, άφησε από τις Βρυξέλλες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, για το εάν η κυβέρνηση προτίθεται να ζητήσει την υπερψήφιση του σχήματος που θα διαμορφωθεί σχετικά με τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους με αυξημένη πλειοψηφία, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε:

«Ενημέρωσα, κατ' εντολή του πρωθυπουργού, τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τα πάντα: για το διαπραγματευτικό πλαίσιο, τους βασικούς αριθμούς, τα κρίσιμα ερωτήματα, τις προτεραιότητες, τους κινδύνους. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και ως εκ τούτου να ψηφίζονται ει δυνατόν στη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία, όχι επειδή αυτό είναι νομικά αναγκαίο, αλλά γιατί αυτό είναι εθνικά επιβεβλημένο και πολιτικά υπεύθυνο».

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι η Ελλάδα διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην ομάδα που διαχειρίζεται όλα τα θέματα που αφορούν στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους, σύμφωνα με τις ρητές αποφάσεις του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής. Ο υπουργός πρόσθεσε, πάντως, ότι «δεν κινούμαστε μονομερώς, αλλά πάντα ως μέλος της ευρωζώνης και στο πλαίσιο των συλλογικών αποφάσεων των οργάνων της, στα οποία παρουσιάζουμε συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις, γιατί γνωρίζουμε τη σημασία που έχουν οι θεσμικές εγγυήσεις και συμπεριφορές στα θέματα αυτά».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ