Βεζένκοφ: Καταλαβαίνω γιατί δεν με ήθελαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός - iefimerida.gr

Βεζένκοφ: Καταλαβαίνω γιατί δεν με ήθελαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ θα αποτελεί έναν εκ των σημαντικών αντιπάλων του Παναθηναϊκού στη μάχη των «πράσινων» με την Μπαρτσελόνα για την Euroleague. Ο πρώην άσος του Αρη μίλησε για τη νέα του ζωή στη Βαρκελώνη αλλά και για το γεγονός πως δεν τον ήθελαν οι «αιώνιοι» αντίπαλοι.

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τον Παναθηναϊκό για την 3η αγωνιστική της Euroleague και ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ θα τεθεί ξανά αντιμέτωπος με το τριφύλλι, λίγους μόνο μήνες μετά τη μεταγραφή του από τον Αρη για τους Καταλανούς.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο gazzetta.gr, ο νεαρός άσος μίλησε για την περσινή του πορεία όπου αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος με μέσο όρο 17 πόντους και 7,3 ριμπάουντ, την αγάπη του για τον Παναθηναϊκό αλλά και γιατί δεν τον ήθελαν οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι.

Τα σημαντικότερα αποσπάσματα

Λίγο πριν τελειώσει η περυσινή σεζόν, είχε τρεις επιλογές στο μυαλό σου. ΝΒΑ, Ευρωλίγκα και υπό κάποιες προϋποθέσεις, ακόμη και να παραμείνεις στον Άρη. Πως προέκυψε η Μπαρτσελόνα;
Από τη στιγμή που αποφασίσαμε σχετικά νωρίς ότι θα αποσύρω τη συμμετοχή μου από το ντραφτ του ΝΒΑ, μπήκαμε στην διαδικασία να αξιολογήσουμε τις ομάδες που με είχαν πλησιάσει και τελικά καταλήξαμε στον σύλλογο, που είχε εκφράσει το πιο θερμό και έντονο ενδιαφέρον και το οποίο μετουσιώθηκε σε επίσημη πρόταση... Θα έλεγα ότι έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, η απόφασή μου ήταν πολύ εύκολη και ευτυχώς που καταστάλαξα νωρίς, γιατί έτσι, είχα την ευκαιρία να πάω στην Αμερική και να δουλέψω πιο εξειδικευμένα, έτσι ώστε να βελτιωθώ και να είμαι πιο έτοιμος και ψυχολογικά για τη νέα σελίδα της καριέρας μου...

Πού ακριβώς πήγες;
«Σε ένα προάστιο έξω από το Ορλάντο, που λέγεται Grand Teton... Δούλεψα πολύ για 25 μέρες πάνω στην ενδυνάμωση, την φυσική κατάσταση αλλά και πάνω στο μπάσκετ και προς το τέλος, έκανα και κάποιες προπονήσεις μαζί με τον Metta World Peace και τον Άαρον Τζάκσον της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ειδικά ο δεύτερος, δεν ήθελε να ακούει για Ελλάδα και Ολυμπιακό...»

Τι σημαίνει θερμό ενδιαφέρον και επαγγελματική προσέγγιση για σένα; Πως βίωσες τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα ήρθαν σε επαφή μαζί σου;
«Μόνο και μόνο το ότι τον περασμένο Μάρτιο, ήρθαν στην Θεσσαλονίκη, όχι για να με δουν να παίζω ή να προπονούμαι, αλλά για να με συναντήσουν, να με γνωρίσουν, να μου μιλήσουν και να μου μεταφέρουν από κοντά τι σκέφτονται για μένα, έδειξε πόσο σοβαρός ήταν ο σκοπός τους. Παρ' ότι τότε, εγώ τους είπα, ότι ήταν ακόμη πολύ νωρίς για να αποφασίσω ο,τιδήποτε, οι άνθρωποι περίμεναν υπομονετικά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έκαναν αισθητή την παρουσία τους, τηλεφωνώντας στον εκπρόσωπό μου και ζητώντας να μάθουν νέα μου. Μετά το τέλος της σεζόν, με πήρε ο coach και μου είπε ότι με έχει στα πλάνα του, μου έκαναν επίσημη πρόταση και εν τέλει μου έδωσαν μία διορία για να τους απαντήσω. Αλλά ήδη με είχαν κερδίσει... Όταν ένας τόσο μεγάλος σύλλογος σου δείχνει με όλους τους τρόπους, πόσο σε θέλει, δεν είναι δύσκολο να πεις το “ναι”...»

Με τον Κώστα τον Παπανικολάου, είχες την ευκαιρία να μιλήσεις για να πάρεις και μία άλλη άποψη;
«Δυστυχώς όχι, αν και το ήθελα! Είχε και 'κείνος τα δικά του εκείνη την περίοδο, μόλις είχε τελειώσει το πρωτάθλημα του ΝΒΑ, οπότε δεν ήταν εύκολο να τον βρω...»

Δεν σε παραξένεψε καθόλου το ότι, ενώ αναδείχτηκες MVP του ελληνικού πρωταθλήματος, κανένας από τους δύο μεγάλους του ελληνικού μπάσκετ δεν έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να σε εντάξει στο δυναμικό του;
«Από μία πλευρά ναι! Από την άλλη, επειδή δεν έχω ακόμη ελληνικό διαβατήριο και πιάνω θέση ξένου ή κοινοτικού και οι δύο ομάδες, ίσως να μην ήθελαν να ρισκάρουν, υπογράφοντας κάποιον όχι τόσο έμπειρο! Δεν το βρίσκω παράλογο... Ίσως να σκέφτηκαν ότι χρειάζονται κάποιο παιδί με περισσότερες παραστάσεις...»

Δηλαδή, με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός φέτος δεν ασχολήθηκε καθόλου, θέλεις να μου πεις ότι ο Παναθηναϊκός σε “φλέρταρε” πολύ πιο πολύ το περυσινό απ' ότι το εφετινό καλοκαίρι;
«Αυτό ναι ισχύει! Δεν ξέρω τι σκέφτονταν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, δεν ήμουν μέσα στο μυαλό τους, αυτό που ξέρω είναι ότι οσονούπω περιμένω να παραλάβω το ελληνικό διαβατήριο. Είναι δεδομένο ότι οι δύο μεγάλοι του ελληνικού μπάσκετ δεν ασχολήθηκαν όσο το έκανε ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους του κόσμου, όπως η Μπαρτσελόνα. Νομίζω ότι έκανα την καλύτερη δυνατή επιλογή.»

Περίεργο συναίσθημα να παίζεις απέναντι στην ομάδα, που επανειλημμένα έχεις δηλώσει ότι υποστηρίζεις;
«Μέχρι τώρα είχα συνηθίσει στα Άρης-Παναθηναϊκός, τα οποία με τον κόσμο στο Αλεξάνδρειο, είχαν την αίγλη ενός ντέρμπι... Τώρα, ως μέλος της Μπαρτσελόνα, καλούμαι να παίξω για πρώτη φορά κόντρα σε ελληνική ομάδα και προσπαθώ να το προσεγγίσω σαν να είναι ένα οποιοδήποτε παιχνίδι... Θα δούμε πως θα βγει...»

Ο Άρης σου λείπει, τον παρακολουθείς;
«Εννοείται! Εύκολο είναι βγάλεις τόσο όμορφα χρόνια από τη μνήμη σου και το μυαλό σου; Ο coach Πρίφτης έχει κάνει πολύ καλές επιλογές σε Έλληνες και ξένους και δεν είναι τυχαίο που η ομάδα παίζει ήδη όμορφο μπάσκετ. Μέσα από τη συνομιλία μας, θέλω για μία ακόμη φορά να του ευχηθώ καλή επιτυχία...»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ