Πώς θα λειτουργήσει το πρόγραμμα με τις επιδοτούμενες θέσεις ενοικίου σε σπίτια για μετανάστες - iefimerida.gr

Πώς θα λειτουργήσει το πρόγραμμα με τις επιδοτούμενες θέσεις ενοικίου σε σπίτια για μετανάστες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γύρω στις 450.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισέλθει στην Ελλάδα από τις αρχές του έτους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μουζάλας.

Σύμφωνα με τον υπουργό που μίλησε στο Mega, "όλοι έρχονται για να φύγουν" και "στην τεράστια πλειοψηφία τους τα καταφέρνουν".

Ο κ. Μουζάλας δήλωσε ότι σε επίπεδο μόνιμου πληθυσμού η επιβάρυνση είναι μικρή και εκτίμησε ότι "σε μη κρίσιμες καταστάσεις, σαν αυτή που ζούμε τώρα, ανά 24ωρο δεν είναι πάνω από 50.000" οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, οι οποίοι διέρχονται τη χώρα.

Το 75% - 80% των εισερχομένων είναι, όπως ανέφερε, πρόσφυγες και "αυτό μας δίνει ένα ηθικό πλεονέκτημα το οποίο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ότι 'βοηθήστε τους πρόσφυγες'".

Ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι η πρόσφατη άτυπη μίνι σύνοδος κορυφής ήταν «πολύ δύσκολη» καθώς "απεδείχθη πως το δημοσίευμα - διαρροή του Speigel ήταν αληθές", δηλαδή ζητήθηκε να αυξήσει η Ελλάδα κατά 50.000 τις θέσεις προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μάλιστα αυτό να είναι σε έναν ενιαίο χώρο.

Για τις επιδοτούμενες θέσεις ενοικίου

Ο ίδιος εξήγησε ότι η ελληνική κυβέρνηση δέχθηκε να υπάρχουν 20.000 επιδοτούμενες θέσεις ενοικίου, που θα πληρώνονται από τον ΟΗΕ και την Ευρώπη.

Η φιλοξενία αυτή, σύμφωνα με τον υπουργό, θα είναι προσωρινή- 1,5 με 2 μήνες- και εντάσσεται στη διαδικασία της μετεγκατάστασης.

Για τον τρόπο που θα γίνεται αυτό είπε: "Αυτοί που έχουν τα διαμερίσματα έρχονται στον Οργανισμό που έχει αναλάβει αυτή την ιστορία, δηλώνουν και τα Ηνωμένα Έθνη θα πηγαίνουν εκεί τους ανθρώπους".

Ο κ. Μουζάλας εκτίμησε ότι πρόκειται για ένα "καλό μέτρο και για την οικονομία και για τους πρόσφυγες", δεδομένου ότι "είναι δεκάδες χιλιάδες τα ανοίκιαστα σπίτια".

Ερωτηθείς αν αυτό το πρόγραμμα θα λειτουργήσει είπε ότι σε άλλες χώρες λειτουργεί και επισήμανε ότι "δεν είναι επιβαρυντικό", αλλά θα μπορούσε να είναι και ανακουφιστικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ