Αλαλούμ με τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση: Επεσαν πρόστιμα σε ιδιοκτήτες φροντιστηρίων - iefimerida.gr

Αλαλούμ με τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση: Επεσαν πρόστιμα σε ιδιοκτήτες φροντιστηρίων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα απίστευτο αλαλούμ επικρατεί με το θέμα της επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Ενώ ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί το μέλλον του φόρου, οι εφορίες έριξαν τα πρώτα πρόστιμα σε ιδιοκτήτες φροντιστηρίων που δεν έσπευσαν να ενταχθούν στο νέο καθεστώς γιατί εκτίμησαν ότι οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για πάγωμα και παρατάσεις ισχύουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί αυτό του Βασίλη Αντωνιάδη, ιδιοκτήτη ιδιωτικού σχολείου και φροντιστηρίου στον Πειραιά. Οπως ο ίδιος εξήγησε στο Mega, το σχολείο και το φροντιστήριό του βρίσκονται σε δύο διαφορετικούς δρόμους, στην ίδια περιοχή, όμως υπάγονται σε δύο διαφορετικές ΔΟΥ. Ετσι, την περασμένη Παρασκευή, στις 23 Οκτωβρίου ημέρα που δόθηκε νέα παράταση ο κ. Αντωνιάδης μετέβη στην εφορία για να υπαχθεί στον ΦΠΑ. Στην πρώτη, δέχθηκαν κανονικά την αίτησή του, σύμφωνα με την παράταση, όμως στη δεύτερη δεν δέχθηκαν την παράταση, που είχε δοθεί με δελτίο τύπου και του επέβαλλαν πρόστιμο 110 ευρώ.

Και το αλαλούμ συνεχίζεται, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση αναμένεται να δόσει νέα παράταση μέχρι τις 20 Νοεμβρίου για ένταξη στο καθεστώς ΦΠΑ των επιχειρήσεων που παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες, ελπίζοντας ότι μέχρι τότε θα έχει οριστικοποιηθεί το... μέλλον του φόρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΦΠΑ εκπαίδευση πρόστιμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ