Στην Ελλάδα ο Σταϊνμάγερ - Οι συναντήσεις του Γερμανού ΥΠΕΞ για προσφυγικό και 3ο μνημόνιο - iefimerida.gr

Στην Ελλάδα ο Σταϊνμάγερ - Οι συναντήσεις του Γερμανού ΥΠΕΞ για προσφυγικό και 3ο μνημόνιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ προκειμένου να έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά στα θα έχει σήμερα στις 14:00 ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊμάγερ ενώ νωρίτερα ο Γερμανός ΥΠΕΞ θα συναντηθεί με τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο αλλά και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στην ατζέντα της συζήτησης βρίσκονται η προσφυγική κρίση, η εφαρμογή του 3ου προγράμματος στήριξης και οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας.

Οι Κοτζιάς και Στάινμαγερ θα έχουν αρχικά κατ' ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή των δύο αντιπροσωπειών, καθώς και γεύμα εργασίας.

Αργότερα το απόγευμα, ο κ.Κοτζιάς θα συνοδεύσει τον Γερμανό ομόλογό του στο Ίδρυμα Ευγενίδου όπου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί τελετή αναγόρευσης του Υπουργού Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας σε επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μάρτιν Σέφερ αφού αποκάλυψε την ατζέντα των συζητήσεων, δήλωσε ότι οι για τον Σταϊνμαγερ είναι ιδιαίτερα σημαντική η αναζωογόνηση και εντατικοποίηση των διμερών σχέσεων ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο προσφυγικό.

«Δεν είναι κάτι καινούριο αλλά αποτελεί πεποίθησή μας εδώ και εβδομάδας ότι χρειαζόμαστε για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης κοινές ευρωπαϊκές λύσεις. Σε αυτές ανήκουν από την σκοπιά του από την σκοπιά του υπουργού Εξωτερικών, ένα κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου και η πιο δίκαιη κατανομή των βαρών και των προσφυγικών ροών» ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου ενώ σημείωσε ότι μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, ο Σταϊνμάγερ θα σχηματίσει καλύτερη εικόνα για την κατάσταση ώστε να επιστρέψει στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο παίρνοντας νέες πρωτοβουλίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ