Υγρός τάφος το Αιγαίο: 14 νεκροί τις τελευταίες ώρες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Υγρός τάφος το Αιγαίο: 14 νεκροί τις τελευταίες ώρες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζονται από θαλάσσης, αέρος και ξηράς οι έρευνες για τον εντοπισμό και διάσωση ναυαγών μεταναστών της χθεσινής τραγωδίας ανοιχτά του Μολύβου.

Μέχρι τα ξημερώματα είχαν ανασυρθεί οι σοροί 7 μεταναστών, ενώ έχουν σωθεί μετά από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών του Λιμενικού Σώματος, της δύναμης της FRONTEX, των ψαράδων, αλλά και όλων των εθελοντικών οργανώσεων που συμμετέχουν στην επιχείρηση, περισσότεροι από 240 μετανάστες.

Υγρός τάφος το Αιγαίο: 14 νεκροί τις τελευταίες ώρες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

"Δεν έχουμε εικόνα του πόσοι λείπουν ακόμα," είπε εκπρόσωπος του Λιμενικού.

Τα πτώματα ενός άνδρα και των δύο παιδιών βρέθηκαν μετά από εκτεταμένη έρευνα στη περιοχή, μετά από το δυστύχημα που θεωρείται το μεγαλύτερο στη θάλασσα σε χωρικά ύδατα της Ελλάδας όσον αφορά τον αριθμό ατόμων, από την έναρξη μιας τεράστιας εισροής μεταναστών αυτή τη χρονιά.

Υγρός τάφος το Αιγαίο: 14 νεκροί τις τελευταίες ώρες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Άγνωστος όμως παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων αφού μαρτυρίες ανεβάζουν μέχρι και σε 350 τους επιβαίνοντες στο ξύλινο σκάφος με το οποίο ξεκίνησαν από την απέναντι Μικρασιατική ακτή και συγκεκριμένα την περιοχή της αρχαίας Άσσου (σημερινό Μπεχράμ Καλέ) στις 3 περίπου το μεσημέρι χθες.

Όπως αναφέρει το lesvosnews.gr, στο λιμάνι του Μολύβου είναι εγκατεστημένες εθελοντικές οργανώσεις που περιθάλπουν τους ναυαγούς μόλις αυτοί μεταφερθούν εκεί, ενώ όλος ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί από χθες το απόγευμα σε συναγερμό με τους διασώστες του ΕΚΑΒ να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και τους γιατρούς (του νοσοκομείου Μυτιλήνης και εθελοντές) να υπερβάλλουν εαυτών.

Υγρός τάφος το Αιγαίο: 14 νεκροί τις τελευταίες ώρες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Υγρός τάφος το Αιγαίο: 14 νεκροί τις τελευταίες ώρες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Στην προσπάθεια αυτή έχουν συνεισφέρει από την πρώτη στιγμή και οι κάτοικοι της περιοχής, ενώ οι μετανάστες δέχονται τις πρώτες βοήθειες ακόμα και μέσα στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των διασωθέντων, οι αγνοούμενοι υπολογίζονται σε 38.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στο νοσοκομείο Μυτιλήνης νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στον παιδιατρική Κλινική του ιδρύματος 18 παιδιά. Από αυτά τα τρία είναι στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας και πρόκειται να μεταφερθούν σήμερα σε ειδική παιδιατρική ΜΕΘ σε Νοσοκομείο της Αθήνας.

Υγρός τάφος το Αιγαίο: 14 νεκροί τις τελευταίες ώρες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4
Υγρός τάφος το Αιγαίο: 14 νεκροί τις τελευταίες ώρες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5
Υγρός τάφος το Αιγαίο: 14 νεκροί τις τελευταίες ώρες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 6

Εφτά νεκροί και στη Σάμο

Επτά είναι μέχρι αυτή τη στιγμή οι νεκροί από τρία ναυάγια στην περιοχή της Σάμου, συγκεκριμένα στο Αγαθονήσι, τον Άγιο Κωνσταντίνο και το Ποσειδώνιο.

Στο Αγαθονήσι ανασύρθηκαν νεκροί μία ηλικιωμένη γυναίκα και δυο μικρά παιδιά, ένα αγοράκι πέντε ετών και ένα κοριτσάκι δυο χρόνων, ενώ αγνοείται ένας ακόμα άντρας.

Αντίθετα ένα μικρό παιδί στάθηκε τυχερό όταν εντοπίστηκε από άντρες του λιμενικού που κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες για να το επαναφέρουν στη ζωή με τεχνητή αναπνοή.

Στο δεύτερο ναυάγιο, στο Ποσειδώνιο, ανασύρθηκαν άλλοι τρεις νεκροί, ένας νεαρός άνδρας περίπου 22 ετών και δυο μικρά παιδιά ηλικίας περίπου ενός έτους, ενώ στον Άγιο Κωνσταντίνο ανασύρθηκε νεκρό ένα κορίτσι πέντε μόλις ετών και αναζητούνται ακόμα δυο ενήλικες.

Περισσότεροι από 500.000 πρόσφυγες εισήλθαν στην Ελλάδα

Περισσότεροι από 500,000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισέλθει στην Ελλάδα από τα ακριτικά νησιά της από τον Ιανουάριο, μεταβαίνοντας στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, στη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση που έχει να αντιμετωπίσει η ήπειρος εδώ και δεκαετίες. Οι ροές έχουν αυξηθεί πρόσφατα καθώς οι μετανάστες προσπαθούν να προλάβουν τα κρύα του χειμώνα, περνώντας τα στενά θαλάσσια όρια μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας σε υπερπλήρη πλοιάρια.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρς Δρίτσας έκανε λόγο χθες για τον αξιοθαύμαστο, διαρκή αγώνας του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής για τη διάσωση προσφύγων στη θάλασσα, που τείνει δυστυχώς τον τελευταίο καιρό να εξελιχθεί σε διαρκή και αγωνιώδη επιχείρηση ανεύρεσης και περισυλλογής πνιγμένων προσφύγων. "Το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το υπουργείο δε θέλουμε και δεν πρέπει να εθιστούμε σε τέτοια "νέα καθήκοντα".

Πηγή φωτο και βίντεο: lesvosnews.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μόλυβος μετανάστες νεκροί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ