Ιδού το σχέδιο για το «κούρεμα» - iefimerida.gr

Ιδού το σχέδιο για το «κούρεμα»

«κούρεμα» χρέους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κούρεμα 50% στο ιδιωτικό χρέος της χώρας που θα αφορά όλες τις λήξεις ομολόγων έως το 2035 είναι το πακέτο που θα αποφασίσει το συμβούλιο των ηγετών της Ευρωζώνης την Τετάρτη.

Δεδομένου ότι το ιδιωτικό χρέος φτάνει τα 205 δισ. ευρώ η ελάφρυνση θα ειναι λίγο πάνω από τα 100 δισ.ευρώ. Ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος που βρίσκεται στις Βρυξέλλες -ο οποίος τόνιζε ότι η συμμετοχή των ιδιωτών θα είναι εθελοντική- επικαλέστηκε την εκτίμηση του ΔΝΤ το οποίο θεωρεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος, το οποίο θα φτάσει στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020.

Για τις τράπεζες που «απειλούν» με γενικές συνελεύσεις των μετόχων για να πάρουν αποφάσεις, διαμήνυσε ότι «δεν θα εξαρτηθεί η πορεία του έθνους από καμία γενική συνέλευση», ενώ αναφερόμενος στα ασφαλιστικά ταμεία δήλωσε ότι «το κράτος θα διασφαλίσει πλήρως τις κοινωνικές υποχρεώσεις του».

Όλο αυτό το πακέτο θα παρουσιαστεί για έγκριση στην Βουλή την Τετάρτη και η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ