Κανιβαλισμός, βασανιστήρια, βιασμοί - Φρικτά στοιχεία για τον εμφύλιο στο Ν. Σουδάν - iefimerida.gr

Κανιβαλισμός, βασανιστήρια, βιασμοί - Φρικτά στοιχεία για τον εμφύλιο στο Ν. Σουδάν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολίτες που βρίσκονταν εν μέσω του εμφυλίου στο Νότιο Σουδάν αναγκάζονταν να πιουν το αίμα, ή να φάνε τη σάρκα ανθρώπων άλλων εθνικών ομάδων, από ενόπλους.

Αυτό είναι ένα από τα φρικτά στοιχεία που αποκαλύπτει έκθεση της Αφρικανικής Ενωσης, η οποία αναμενόταν αρχικά πέρυσι, αλλά καθυστέρησε η δημοσιοποίησή της, με το φόβο ότι μπορεί να προκαλούσε ζημιά στην εύθραυστη και παρατεταμένη ειρηνευτική διαδικασία.

Η έκθεση, που τελικά δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη, αναφέρει εκτεταμένες και συστηματικές αγριότητες, με θύματα ανθρώπους λόγω της καταγωγής τους. Ολα αυτά συνέβαιναν σε όλη την έκταση του νεότερου κράτους του πλανήτη, ενώ σχηματιζόταν, μετά από την απόσχισή του από το Σουδάν το 2011.

Ανάμεσα στα εγκλήματα που καταγράφονται είναι φόνοι, βιασμοί, βασανιστήρια και άλλες απάνθρωπες πράξεις ανάλογης βαρύτητας. Σημειώνεται όμως ότι δεν βρέθηκε κανένα αποδεικτικό στοιχείο γενοκτονίας, για την οποία πρέπει να υπάρχει σαφής πρόθεσης αποδεκατισμού ή εξαφάνισης μίας ολόκληρης εθνοτικής ομάδας.

Στις φρικαλεότητες που αναφέρονται στην έκθεση υπάρχει αναλυτική καταγραφή των τραυματιών πολιτών μετά από επίθεση σε νοσοκομείο, καταστροφές και λεηλασίες ολόκληρων πόλεων, όπως και το γεγονός ότι παιδιά κάτω των 15 ετών στρατολογούνταν διά της βίας ενώ γυναίκες βιάζονταν ή έπεφταν θύματα απαγωγής από εκκλησίες όπου είχαν βρει καταφύγιο.

Ακόμη, όπως αναφέρει η Telegraph, σημειώνεται ότι η ακραία σκληρότητα έφτανε στο σημείο του ακρωτηριασμού και της καύσης σωμάτων, της αποστράγγισης ανθρώπινου αίματος και ο εξαναγκασμός ανθρώπων από άλλες εθνοτικές ομάδες να πιουν το αίμα ή να φάνε ανθρώπινη σάρκα. Μάλιστα, η έκθεση σημειώνει ότι οι περισσότερες φρικαλεότητες ήταν σε βάρος άμαχου πληθυσμού που δεν έπαιρνε ενεργά μέρος στις εχθροπραξίες.

Επιπλέον, η Αφρικανική Ενωση σημειώνει ότι για όλα αυτά ευθύνονται τόσο ο νυν πρόεδρος της χώρας, όσο και ο πολιτικός αντίπαλός του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νότιο Σουδάν εμφύλιος κανιβαλισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ