Δραματικές στιγμές στη Λέσβο: Πάνω από 200 άνθρωποι στη θάλασσα [εικόνες] - iefimerida.gr

Δραματικές στιγμές στη Λέσβο: Πάνω από 200 άνθρωποι στη θάλασσα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αγωνιώδης επιχείρηση είναι σε εξέλιξη στη Λέσβο, για διάσωση δεκάδων μεταναστών που βρέθηκαν στα κύματα της θάλασσας, όταν ανατράπηκε το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν.

Πληροφορίες που μετέδωσε το Mega αναφέρουν ότι ήδη έχουν ανασυρθεί επτά νεκροί, ανάμεσά τους και βρέφη, ενώ έχουν διασωθεί περίπου 240 άτομα. Το ΑΠΕ κάνει λόγο για τρεις σορούς, δυο αγοριών περίπου έξι ετών και ενός έτους και ενός άνδρα. Αγνωστος είναι ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που επέβαιναν στο σκάφος.

Ακόμη, πολλοί μεταφέρθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, ανάμεσά τους και παιδιά. Οι περισσότεροι από αυτούς που έχουν διασωθεί, ανάμεσά τους πολλά μικρά παιδιά, χρειάζονται τις πρώτες βοήθειες, καθώς πάσχουν από υποθερμία. Τα λιμάνια του Μολύβου και της Πέτρας έχουν μετατραπεί σε «υπαίθρια ιατρεία» όπου γιατροί και εθελοντές δίνουν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή ναυαγούς.

Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα, δυο πλωτά του λιμενικού και ένα σκάφος της Frontex, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων που επιχειρούν. Στις έρευνες μετέχουν και ψαράδες, από την Ελλάδα και την Τουρκία.

Δραματικές στιγμές στη Λέσβο: Πάνω από 200 άνθρωποι στη θάλασσα [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Δραματικές στιγμές στη Λέσβο: Πάνω από 200 άνθρωποι στη θάλασσα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Δεν είναι όμως η μοναδική τραγωδία που συνέβη στο Αιγαίο σήμερα. Επτά είναι μέχρι αυτή τη στιγμή οι νεκροί από τρία ναυάγια στην περιοχή της Σάμου, συγκεκριμένα στο Αγαθονήσι, τον Άγιο Κωνσταντίνο και το Ποσειδώνιο.

Στο Αγαθονήσι ανασύρθηκαν νεκροί μία ηλικιωμένη γυναίκα και δυο μικρά παιδιά, ένα αγοράκι πέντε ετών και ένα κοριτσάκι δυο χρόνων. Επίσης από το ίδιο ναυάγιο αναζητείται και ένας νεαρός άνδρας, ενώ ας σημειωθεί ότι διασώθηκε άλλο ένα μικρό παιδί από το πλήρωμα σκάφους του Λιμενικού Σώματος που το επανέφεραν στη ζωή με τεχνητή αναπνοή.

Στο ναυάγιο στο Ποσειδώνιο είχαμε άλλους τρεις νεκρούς, έναν νεαρό άνδρα και δυο μικρά παιδιά ηλικίας περίπου ενός έτους.

Τέλος στο ναυάγιο στον Άγιο Κωνσταντίνο ανασύρθηκε νεκρό ένα κορίτσι πέντε μόλις ετών ενώ αναζητούνται και δυο ενήλικες.

Φωτογραφίες: lesvonews

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λέσβος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ