Βολιβία: Το κόκκινο κρέας βλάπτει; Φάτε λάμα, περιέχει ελάχιστα λιπαρά - iefimerida.gr

Βολιβία: Το κόκκινο κρέας βλάπτει; Φάτε λάμα, περιέχει ελάχιστα λιπαρά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φάτε λάμα! Το υπουργείο Υγείας της Βολιβίας στήριξε την προειδοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τους κινδύνους που συνοδεύει η κατανάλωση κόκκινου κρέατος και συνέστησε να τρώμε λάμα.


Στη Βολιβία «έχουμε καλό κρέας λάμα που περιέχει ελάχιστα λιπαρά, αλλά πρέπει να καταναλώνουμε με μέτρο» δήλωσε η Βίκι Αγκιλάρ, υπεύθυνη της υπηρεσίας διατροφής του υπουργείου Υγείας.
Το κρέας του λάμα, ενός ζώου που εκτρέφεται για το μαλλί του αλλά και για διάφορες αγροτικές εργασίες, γνωρίζει επιτυχία στην υψηλή κουζίνα, κυρίως γιατί περιέχει μεγάλη ποσότητα πρωτείνης αλλά και επειδή περιέχει ελάχιστα λιπαρά.

Βολιβία: Το κόκκινο κρέας βλάπτει; Φάτε λάμα, περιέχει ελάχιστα λιπαρά | iefimerida.gr 0


Το λάμα καταναλώνεται ιδιαίτερα στα μεγάλα εστιατόρια της Βολιβίας τα τελευταία δέκα χρόνια, τα οποία προτείνουν καρπάτσιο λάμα, συνοδευόμενο από κινόα με τριμμένη παρμεζάνα και φύλλα σαλάτας.
Η τοπική κουζίνα χρησιμοποιεί από χρόνια το λάμα, κυρίως επειδή το θεωρεί καλύτερο από το βοδινό, το κοτόπουλο, το χοιρινό και το πρόβατο. Ωστόσο «κάθε υπερβολή εμπεριέχει κινδύνους» προειδοποιεί η Αγκιλάρ.

Το κρέας λάμα προσφέρεται στα μεγάλα σούπερ μάρκετ του κόσμου:

Βολιβία: Το κόκκινο κρέας βλάπτει; Φάτε λάμα, περιέχει ελάχιστα λιπαρά | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βολιβία κόκκινο κρέας Λάμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ