Saburo Teshigawara: «Miroku» - iefimerida.gr

Saburo Teshigawara: «Miroku»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ήρεμη δύναμη του σύγχρονου χορού ο Ιάπωνας Σαμπούρο Τεσιγκαουάρα της ομάδας Karas θα δώσει δύο παραστάσεις στις 15&16/4 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αποθεώνοντας την απλότητα στην κίνηση

Η δουλειά του και οι χορογραφίες του θεωρούνται πρωτοποριακές καθώς δημιουργούν ένα υποβλητικό θέαμα όπου η κίνηση του ανθρώπινου σώματος διατηρεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Σαμπούρο ξεκίνησε να σπουδάσει εικαστικά και ειδικά ζωγραφική και γλυπτική αλλά από μικρό παιδί έδειχνε μια εμμονή με την κίνηση των πάντων γύρω του και προσπαθούσε να μιμηθεί τις ροές των σύννεφων, το πέταγμα των εντόμων, τις κινήσεις των ζώων και των ανθρώπων.

Σήμερα ο Σαμπούρο είναι μια πολύπλευρη αρτίστικη περσόνα: χορευτής, χορογράφος, σκηνογράφος, φωτιστής, εικαστικός και ιδρυτής της ομάδας Karas («Κοράκι» στα γιαπωνέζικα) που την δημιούργησε το 1985 μαζί με την Κέι Μιγιάτα. Έχει εμφανιστεί και συνεργαστεί με το Nederlands Dans Theater I, με το Μπαλέτο της Φρανκφούρτης, με το Κρατικό Μπαλέτο της Βαυαρίας και με το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Παρισιού και τώρα έχρχεται για να μας χαρίσει δύο μοναδικές παραστάσεις με τον ίδιο σε σόλο ερμηνεία, ενώ την μουσική επιμέλεια της παράστασης υπογράφει ο ίδιος η Κέι Μιγιάτα και ο Νηλ Γκρίφιθς.

15 & 16 Απριλίου/ Στις 20:00/ Εισιτήρια: από €11,5 έως €72 / Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη / Tηλ.: 210 7282333

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ