Διεθνής συνάντηση για τη συριακή κρίση την Παρασκευή στη Βιέννη - iefimerida.gr

Διεθνής συνάντηση για τη συριακή κρίση την Παρασκευή στη Βιέννη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπουργοί και υφυπουργοί Εξωτερικών του Ιράν, της Αιγύπτου και του Ιράκ θα συμμετάσχουν στις διεθνείς συνομιλίες για την κρίση στη Συρία που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή στη Βιέννη, έγινε γνωστό από την Τεχεράνη, το Κάιρο και τη Βαγδάτη.

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ και οι υφυπουργοί του Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν, Αμπάς Αρακτσί και Ματζίντ Ταχτ Ραβαντσί θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες για τη Συρία που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή στη Βιέννη, δήλωσε η εκπρόσωπος του ιρανικου υπουργείου Εξωτερικών Μαρζιέχ Αφχάμ, σύμφωνα με το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Στο Κάιρο, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε πως ο αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι θα συμμετάσχει επίσης στις εν λόγω διεθνείς συνομιλίες.

Στη Βαγδάτη, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών ανακοίνωσε πως ο υφυπουργός Εξωτερικών Νάζαρ αλ-Χαϊράλα θα συμετάσχει την Παρασκευή στις συνομιλίες της Βιέννης.

Ε.Ε., Γαλλία και Λίβανος στη συνάντηση

Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι θα συμμετάσχει στη διεθνή συνάντηση για τη Συρία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στη Βιέννη, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της ΕΕ, ενώ ανακοινώθηκε πως στη συνάντηση αυτή θα συμμετάσχουν επίσης η Γαλλία και ο Λίβανος.

Η απουσία της ΕΕ από τις συνομιλίες που είχαν την περασμένη εβδομάδα στην αυστριακή πρωτεύουσα οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας καθώς και αξιωματούχοι της Σαουδικής Αραβίας και της Τουρκίας, προκάλεσε ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο της ΕΕ στη διευθέτηση μιας σύγκρουσης που έχει προκαλέσει φέτος μια μείζονα κρίση στην Ευρώπη λόγω της συρροής σύρων προσφύγων.

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση εμπλέκεται πολύ σ' αυτό που συμβαίνει στη Συρία", δήλωσε η εκπρόσωπος της ΕΕ στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Στο Παρίσι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στεφάν Λε Φολ δήλωσε σήμερα ότι η Γαλλία θα συμμετάσχει στις συνομιλίες της Παρασκευής στη Βιέννη και πρόσθεσε πως η γαλλική κυβέρνηση υποστηρίζει την παρουσία του Ιράν στις συνομιλίες αυτές. Το Παρίσι θα εκπροσωπηθεί από τον υπουργό Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

Η Γαλλία δεν είχε συμετάσχει στις συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας για τη Συρία στη Βιέννη, αλλά φιλοξένησε χωριστές συνομιλίες χθες, Τρίτη, στο Παρίσι.

Στη Βηρυτό, πηγή στο λιβανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik πως ο λιβανέζος υπουργός Εξωτερικών Γκεμπράν Μπασίλ θα συμμετάσχει επίσης στις συνομιλίες της Παρασκευής κατόπιν προσκλήσεως της Ρωσίας.

"Ο Λίβανος αποδέχθηκε την πρόσκληση της Ρωσίας να συμμετάσχει στη συνάντηση της Βιέννης", δήλωσε η πηγή, σύμφωνα με την οποία ο Μπασίλ θα έχει διμερείς συνομιλίες αύριο Πέμπτη με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συρία διεθνής συνάντηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ