Ο Koρεάτης του Βαρουφάκη παραμένει σύμβουλος του ΥΠΟΙΚ - iefimerida.gr

Ο Koρεάτης του Βαρουφάκη παραμένει σύμβουλος του ΥΠΟΙΚ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας «γνωστός» από τα όχι πολύ παλιά εθεάθη στους διαδρόμους κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας όπου έχουν καταλύσει τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών. Είναι ο πρώην συνεργάτης του Γιάνη Βαρουφάκη, ο Κορεάτης Γκλεν Κιμ.

Ο άνθρωπος που, ενώ λεγόταν ότι δούλευε αμισθί για τα συμφέροντα της Ελλάδας, κάποια στιγμή βρέθηκε να του χρωστάει το ελληνικό Δημόσιο 375.000 ευρώ από τις υπηρεσίες του. Φαίνεται, όμως, πως ο Κιμ, μετά την αποχώρηση του Γιάνη Βαρουφάκη από το ΥΠΟΙΚ, όχι μόνο δεν έφυγε, αλλά αναβαθμίστηκε. Αυτή τη στιγμή φέρεται να είναι μέρος της ομάδας εργασίας της ελληνικής πλευράς και να αποφαίνεται για τα προαπαιτούμενα και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι και στη διαπραγματευτική ομάδα που θα χειριστεί στο άμεσο μέλλον το κρίσιμο θέμα του χρέους.

Προ ημερών, ο Κιμ πήρε μέρος και σε συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ που είχε ως θέμα τις τράπεζες. Όπως αναφέρει το capital.gr, το γεγονός ότι ο Κορεάτης «ειδικός» εξακολουθεί να παρέχει υπηρεσίες στο υπουργείο Οικονομικών φαίνεται από το γεγονός ότι πρόσφατα υπήρξε «έγκριση δαπάνης από το ΥΠΟΙΚ (έξοδα αεροπορικών εισιτηρίων, ημερήσια αποζημίωση δύο ημερών και μία διανυκτέρευση) για τη μετάβασή του από το Λονδίνο στην Αθήνα από 30/9/2015 έως 1/10/2015».

Μάλιστα, το ρεπορτάζ αναφέρει πως, πέραν του γνωστού Κιμ, προέκυψε και ένας άλλος... Κιμ: ο Κim Brian Yuhyun, ο οποίος ήρθε από το Λονδίνο, έμεινε τρεις ημέρες και εμφανίστηκε με την ιδιότητα του συμβούλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ