Διάλεξη με θέμα: Ο Δαρβίνος και ο δαρβινισμός - iefimerida.gr

Διάλεξη με θέμα: Ο Δαρβίνος και ο δαρβινισμός

Διάλεξη με θέμα: Ο Δαρβίνος και ο δαρβινισμός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαχρονικοί και σύγχρονοι προβληματισμοί, ιδέες που απασχολούν εδώ και χιλιάδες χρόνια την ανθρωπότητα, όπως η εξέλιξη των ειδών και εν τέλει ο Δαρβίνος και ο Δαρβινισμός, θα αναλυθούν και θα συζητηθούν στην εκδήλωση που διοργανώνει το Megaron Plus την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου (ώρα έναρξης 7 μ.μ).

"Δαρβίνος και δαρβινισμός" είναι ο τίτλος της διάλεξης που θα φιλοξενήσει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Κύκλου "Σημείον αντιλεγόμενον: Διαχρονικοί και σύγχρονοι προβληματισμοί".

Πρωταγωνιστές θα είναι ο Δρ. Αργύρης Ευστρατιάδης, Επιστημονικός Διευθυντής του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, Ομότιμος Καθηγητής (Έδρα Higgins) της Γενετικής και Αναπτυξιακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης και Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, ο οποίος θα μιλήσει για την "Εξέλιξη ως Γεγονός: από τον Αναξίμανδρο μέχρι τον Δαρβίνο και πίσω στον Εμπεδοκλή" και η Εμμανουέλα Κάντζια, φιλόλογος και συγκριτολόγος, η οποία θα δώσει διάλεξη με τίτλο: "Επιστήμη και ταξιδιωτική γραφή: Το ταξίδι με το Μπιγκλ".

Η ευθύνη του σχεδιασμού και η παρουσίαση της εκδήλωσης ανήκουν στον καθηγητή Κλασικής Φιλολογίας στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μιχάλη Ζ. Κοπιδάκη.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό με δελτία προτεραιότητας

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ