Πίστεψαν ότι το έργο είναι σκουπίδια και το πέταξαν [εικόνες] - iefimerida.gr

Πίστεψαν ότι το έργο είναι σκουπίδια και το πέταξαν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καθαρίστριες σε ένα Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης καθάρισαν και πέταξαν ένα έργο πιστεύοντας ότι είναι σκουπίδια, κυριολεκτικά. Το Museion Bozen-Bolzan, στο Νότιο Τυρόλο, απολογήθηκε στις δύο πρωτοπόρες καλλιτέχνιδες Goldschmied & Chiari.


«Σήμερα το πρωί, η ομάδα των καθαριστών πέταξε το έργο Dove Andiamo a Ballare Questa Sera?' [Πού θα πάμε απόψε να χορέψουμε;]», έγραψε το Μουσείο στο facebook και ανέφερε ότι θα ξαναβάλει το έργο στη θέση του το συντομότερο δυνατό.
Το εν λόγω έργο που συμβολίζει τον καταναλωτισμό, τον ηδονισμό και τις υπερβολές της πολιτικής τάξης στην Ιταλία του 1980 περιγράφει την κατάσταση μετά από ένα πάρτι, με άδειες μπουκάλες σαμπάνιες, κονφετί και γόπες πεταμένα στο πάτωμα.

Πίστεψαν ότι το έργο είναι σκουπίδια και το πέταξαν [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Οι καθαρίστριες είδαν τον χώρο σε χάλια κατάσταση, μάζεψαν τα πράγματα σε σακούλες και τα πέταξαν. Ευτυχώς οι σακούλες έμειναν εκτός Μουσείου ώσπου να διαπιστωθεί το λάθος. Για καλή τους τύχη οι καθαρίστριες είχαν μαζέψει τα σκουπίδια σε ξεχωριστές σακούλες για γυαλί και πλαστικό προκειμένου να τις πετάξουν στην ανακύκλωση. Σύμφωνα με την επιμελήτρια της έκθεσης Λετίτσια Ραγκάλια το έργο θα αποκατασταθεί χρησιμοποιώντας φωτογραφίες που τραβήχτηκαν προτού γίνει η ζημιά.

Πίστεψαν ότι το έργο είναι σκουπίδια και το πέταξαν [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Οι δύο μιλανέζες καλλιτέχνιδες Goldschmied & Chiari αντέδρασαν στο συμβάν με χαμόγελο. «Είναι σοβαρό να πετάς στα σκουπίδια μια δεκαετία ιταλικής ιστορίας» δήλωσαν.

Πίστεψαν ότι το έργο είναι σκουπίδια και το πέταξαν [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Πίστεψαν ότι το έργο είναι σκουπίδια και το πέταξαν [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έργο τέχνης Σκουπίδια πέταξαν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ