Πώς ένας 93χρονος έσωσε μια παραγκούπολη από τις μπουλντόζες ζωγραφίζοντάς την [εικόνες]

Τα χέρια του είναι λερωμένα με μπογιές και τα ρούχα του γεμάτα πιτσιλιές. Ο 93χρονος Huang Yung-fu, ο «παππούς ουράνιο τόξο» όπως τον φωνάζουν κάθεται στην πλατεία του χωριού του στην κεντρική Ταϊβάν και καλωσορίζει τους επισκέπτες.

Χάρη στο ταλέντο του και την επιμονή του κατάφερε να σώσει το χωριό του από τις μπουλντόζες και να το μετατρέψει σε καμβά που προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες.

Το «στρατιωτικό χωριό», μια κοινότητα που χτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1940 και διέθετε κάποτε 1.200 σπίτια προκειμένου να χρησιμεύσει ως προσωρινή στέγαση για τους Εθνικιστές στρατιώτες, απειλήθηκε με κατεδάφιση.

«Λάβαμε μια επιστολή από τη κυβέρνηση που έλεγε ότι ήθελαν να κατεδαφίσουν το μέρος, και να χτίσουν κάτι νέο. Είπαν ότι παίρναμε κάποια χρήματα ως αποζημίωση», είπε ο Yung-fu στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Αλλά δεν ήθελα να μετακομίσω. Είναι το μοναδικό αληθινό σπίτι που έχω και ξέρω στην Ταϊβάν», προσθέτει.

«Όταν έμεινα ο μοναδικός κάτοικος του χωριού, άρχισα να βαριέμαι. Ο πατέρας μου με έμαθε να ζωγραφίζω όταν ήμουν σε ηλικία πέντε ετών και είχα να ζωγραφίσω από τότε. Το πρώτο που ζωγράφισα, ήταν ένα πουλί, έξω από το σπίτι μου». Πλέον, ο τόπος έχει μετατραπεί σε ένα δυναμικό τουριστικό αξιοθέατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ουράνιο Τόξο Κοινότητα παππούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ