Ευρωπαίος αξιωματούχος στην Welt: Η απομάκρυνση της Σαββαΐδου είναι πισωγύρισμα - iefimerida.gr

Ευρωπαίος αξιωματούχος στην Welt: Η απομάκρυνση της Σαββαΐδου είναι πισωγύρισμα

(EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Deja vu. Η ελληνική κυβέρνηση παρεμβαίνει σε τομείς που θα υπέθετε κανείς ότι είναι «μπλοκαρισμένοι», παρότι το υποσχέθηκε στους δανειστές.

Με αυτό τον τρόπο σχολιάζει η Welt την απομάκρυνση της Κατερίνας Σαββαΐδου από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. «Είναι πισωγύρισμα η αποπομπής της», τονίζει στη γερμανική εφημερίδα ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται. Παράλληλα σημειώνεται ότι και ο Αντώνης Σαμαράς είχε απολύσει τον προκάτοχο της κ. Σαββαΐδου, το καλοκαίρι του 2014, προκαλώντας την αντίδραση της Τρόικα. «Η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία ποτέ δεν επανήλθαν απόλυτα», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα.

Σε αναφορά στις διαπραγματεύσεις των προηγούμενων ημερών με τους Θεσμούς, η Welt φιλοξενεί δήλωση κορυφαίου Ευρωπαίου πολιτικού, ο οποίος υπό το καθεστώς ανωνυμίας τονίζει ότι «Η Αθήνα δεν έχει κάνει τα μισά από τα συμφωνηθέντα».

«Στην Ελλάδα, πιθανόν όλοι να γνωρίζουν κάποιον ο οποίος δεν πληρώνει φόρους», γράφει μεταξύ άλλων η γερμανική εφημερίδα, σχολιάζοντας ακόμη ότι τους προηγούμενους μήνες αυξήθηκαν τα έσοδα από τη φορολογία, καθώς εξαιτίας του φόβου του Grexit και της επιστροφής στη δραχμή, οι πολίτες έσπευδαν να αξιοποιήσουν τις καταθέσεις τους καλύπτοντας τις υποχρεώσεις τους. «Τώρα που δεν υπάρχει πλέον ο φόβος του Grexit, δεν χρειάζεται να είναι τόσο συνεπής στις πληρωμές», σχολιάζει κυνικά η Welt.

Ακόμη, στο ίδιο δημοσίευμα, με τίτλο «Η Αθήνα ξέρει τη νέα αδυναμία του Βερολίνου, σημειώνεται ότι με τη Γερμανία υπό πίεση, είναι πιθανό ο Αλέξης Τσίπρας να χρησιμοποιήσει τη μεταναστευτική κρίση ως διαπραγματευτική οδό. Μάλιστα, σημειώνεται ότι «ξαφνικά ο νεαρός πρωθυπουργός έχει στα χέρια του κάτι παραπάνω από την τύχη της χώρας του στην ευρωζώνη» γιατί στα ελληνικά νησιά φτάνει η πλειονότητα των προσφύγων οι οποίοι είναι καθ' οδόν για τη Γερμανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κατερίνα Σαββαΐδου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ