Δράση κατά της ανισότητας στη Βρετανία -Ζητούν από εταιρείες να δηλώνουν πόσα δίνουν σε άνδρες και γυναίκες - iefimerida.gr

Δράση κατά της ανισότητας στη Βρετανία -Ζητούν από εταιρείες να δηλώνουν πόσα δίνουν σε άνδρες και γυναίκες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον άγραφο κανόνα της αγοράς εργασίας, που θέλει τους άνδρες να αμείβονται καλύτερα από τις γυναίκες, επιχειρεί να «χτυπήσει» η Βρετανία.

Ετσι, στο εξής, εταιρείες του δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα θα υποχρεώνονται να δίνουν στη δημοσιότητα στοιχεία για τα χρήματα που δίνουν στους εκπροσώπους των δύο φύλων.

Πρόκειται για κίνηση που είχε προαναγγείλει από τον Ιούλιο ο Ντέιβιντ Κάμερον, με τη διαβούλευση που ξεκίνησε τότε να ολοκληρώνεται τον προηγούμενο μήνα. Τώρα, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως οι μεγαλύτερες εργοδότριες εταιρείες θα πρέπει πλέον να αποκαλύπτουν τα στοιχεία των πρόσθετων αμοιβών (μπόνους) που χορηγούν στους εργαζομένους τους και παράλληλα οι εταιρείες του δημόσιου τομέα θα δίνουν στη δημοσιότητα τα επίπεδα αμοιβών που λαμβάνει το ανδρικό και το γυναικείο προσωπικό.

Πρόσφατα επίσημα στοιχεία αποκάλυψαν ότι μια εργαζόμενη γυναίκα στην Βρετανία εισπράττει κατά μέσο όρο 0,8 λίρες (1,11 ευρώ) για κάθε 1 λίρα (1,38 ευρώ) που εισπράττει ένας εργαζόμενος άνδρας. «Θα έπρεπε να μας σοκάρει αυτή η κατάσταση. Ακόμη δεν έχουμε ισότητα μεταξύ των φύλων σε κάθε πτυχή της κοινωνίας μας», δήλωσε η υπουργός Νίκι Μόργκαν.

Όμως το συνδικάτο CBI προειδοποίησε πως ενώ η εξάλειψη των διαφορών των αμοιβών είναι σημαντική, η θέσπιση γενικών κανόνων ενδεχομένως να μην αποδειχθεί η καλύτερη λύση. «Για να έχει ένα πραγματικό αποτέλεσμα η δημοσιοποίηση των μισθοδοσιών σχετικά με τις διαφορές στις αμοιβές μεταξύ των δύο φύλων, θα πρέπει είναι σχετική με κάθε εταιρεία, παρά να έχει ένα γραφειοκρατικό χαρακτήρα», δήλωσε ένας εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ανισότητα μπόνους Βρετανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ