fbpx Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 από την ALAPIS | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΕΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ PROTON

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 από την ALAPIS

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 από την ALAPIS
24|10|2011 | 15:16

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 κατέθεσε σήμερα η εταιρία ALAPIS ενώ την ίδια ώρα ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης μπαίνει σε νέες δικαστικές περιπέτειες καθώς ο Οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης αρνείται να υπογράψει την αρχειοθέτηση της υπόθεσης της PROTON BANK.

Όπως αναφέρεται σε σε ανακοίνωση της ALAPIS, η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τις κυριότερες πιστώτριες τράπεζες και λοιπούς πιστωτές και η ενέργεια αυτή αποσκοπεί στο να μπορέσει η εταιρεία να συμφωνήσει μαζί τους και να υλοποιήσει σε σύντομο χρόνο πρόγραμμα άμεσης εξυγίανσης και περαιτέρω ανάπτυξής της.

Σε ότι αφορά την υπόθεση της PROTON BANK, o  κ. Πεπόνης διαφωνεί να μπει στο αρχείο παρά την επιστροφή των 51 εκατομμυρίων ευρώ εξαιτίας του περιεχομένου της δήλωσης της τράπεζας με την οποία αποδέχεται τα χρήματα και συναινεί στο να πάψει η ποινική δίωξη εναντίον του κ. Λαυρεντιάδη.

Ο επιχειρηματίας είχε καταθέσει 51 εκατομμύρια στην Proton Bank (όσα ανέφερε το πόρισμα της Αρχής), η τράπεζα συμφώνησε μαζί του, το ίδιο και ο εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης που είχε κάνει την σχετική έρευνα. Σε αντίθεση όμως με την τράπεζα και τον δικαστικό λειτουργό, ο προϊστάμενος του, εισαγγελέας Πεπόνης, δεν υπογράφει την αρχειοθέτηση της υπόθεσης. Το βασικό επιχείρημα είναι πιθανόν ότι η διαδικασία αυτή οδηγεί σε αθώωση ενώπιον οποιουδήποτε δικαστηρίου και βέβαια και μάλιστα επί της ουσίας δεν δίνει δυνατότητα ούτε καν άσκησης δίωξης σε βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από στελέχη των δικαστηρίων ήδη ο εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης, βασιζόμενος στο πόρισμα της ΤτΕ, οδηγείται, στην άσκηση δίωξης για απιστία σε βάρος του κ. Λαυρεντιάδη και του Δ.Σ. της Proton Bank για τη χορήγηση δανείων που μπορεί να φτάνουν τα 800 εκατ. ευρώ με υψηλό πιστωτικό κίνδυνο.

Τα δάνεια δόθηκαν την περίοδο που υπήρχε στην τράπεζα ο επιχειρηματίας σε κύκλο εταιριών του και το αδίκημα αφορά αυτούς που «ενώ είχαν ως αποστολή τη διαχείριση χρημάτων της τράπεζας , έδιναν επισφαλή δάνεια». Ως παράδειγμα μάλιστα αναφέρεται η αύξηση εκείνο το διάστημα της χορήγησης δανείων κατά περίπου 69% όταν το σύνολο των τραπεζών είχε συρρίκνωση κατά περίπου κατά 5%. Η δίωξη αυτή, εκ μέρους του κ. Δραγάτση θα είναι ανεξάρτητη από τον κυοφορούμενο συμβιβασμό και μπορεί να οδηγήσει είτε σε νέο συμβιβασμό, είτε σε ένα δικαστική περιπέτεια για τον κ. Λαυρεντιάδη.

Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας Alapis

Την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας Alapis ΑΒΕΕ καθώς και παραγώγων επί αυτής για σήμερα 24 Οκτωβρίου 2011 αποφάσισε o Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας που έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, σύμφωνα με την οποία η διοίκησή της κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής του πτωχευτικού κώδικα (άρθρο 99 του Ν.3588/07).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η προσωρινή αναστολή των ανωτέρω μετοχών, κρίνεται αναγκαία για την προστασία των επενδυτών, δεδομένου ότι δε διασφαλίζεται προσωρινά η ομαλή λειτουργία της αγοράς των μετοχών της εν λόγω εταιρίας.

Το ΔΣ του ΧΑ θα αξιολογήσει σήμερα το ενδεχόμενο μεταφοράς της εταιρείας στην Κατηγορία Επιτήρησης σύμφωνα με τον Κανονισμό του ΧΑ.

ΣΧΟΛΙΑ