Είχε αφήσει σημείωμα αυτοκτονίας πριν την επίθεση με σπαθί σε σχολείο ο μασκοφόρος της Σουηδίας [εικόνες] - iefimerida.gr

Είχε αφήσει σημείωμα αυτοκτονίας πριν την επίθεση με σπαθί σε σχολείο ο μασκοφόρος της Σουηδίας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σημείωμα αυτοκτονίας είχε αφήσει ο 21χρονος μασκοφόρος, που σκόρπισε τον θάνατο σε σχολείο της πόλης Τρόλχαταν της Σουηδίας, σκοτώνοντας με σπαθί έναν καθηγητή και έναν μαθητή.

Η επιστολή που βρέθηκε στο σπίτι του, σύμφωνα με την αστυνομία, επιβεβαιώνει πως τα κίνητρα του δράστη ήταν ρατσιστικά πως έδρασε μόνος του, χωρίς συνεργούς.

Είχε αφήσει σημείωμα αυτοκτονίας πριν την επίθεση με σπαθί σε σχολείο ο μασκοφόρος της Σουηδίας [εικόνες] | iefimerida.gr 0

«Ηταν ένα είδος σημειώματος αυτοκτονίας, μία χειρόγραφη επιστολή», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της έρευνας, συμπληρώνοντας πως ο δράστης έγραφε πως «έπρεπε να κάνει κάτι σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική της Σουηδίας».

«Επέλεξε τα θύματά του με βάση το χρώμα του δέρματός τους. Επιτέθηκε μόνο σε σκουρόχρωμα άτομα, επομένως όλα δείχνουν ότι πρόκειται για έγκλημα μίσους», προσέθεσε.

Μια ημέρα πριν την δολοφονική επίθεση ο Αντον Λουντίν-Πέτερσον, είχε παρακολουθήσει βίντεο με τη δράση των Ναζί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Είχε αφήσει σημείωμα αυτοκτονίας πριν την επίθεση με σπαθί σε σχολείο ο μασκοφόρος της Σουηδίας [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Είχε αφήσει σημείωμα αυτοκτονίας πριν την επίθεση με σπαθί σε σχολείο ο μασκοφόρος της Σουηδίας [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σουηδία μασκοφόρος σχολείο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ