Η Κομισιόν απαιτεί εξηγήσεις από την κυβέρνηση για την απομάκρυνση της Σαββαΐδου - iefimerida.gr

Η Κομισιόν απαιτεί εξηγήσεις από την κυβέρνηση για την απομάκρυνση της Σαββαΐδου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση απομάκρυνσης της Κατερίνας Σαββαΐδου από τη θέση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων ζητά από την ελληνική κυβέρνηση η εκπρόσωπος του Ευρωπαίου Επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί, Ανίκα Μπρέινταρντ, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι η Αθήνα έχει δεσμευθεί να ενδυναμώσει την ανεξαρτησία των οργανισμών - κλειδιά για την βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και είσπραξης.

Αναλυτικά, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του Μοσκοβισί απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε:

«Η Επιτροπή καταγράφει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Η βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και είσπραξης είναι μία από τις κύριες οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, η αυτονομία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είναι στο κέντρο της θεσμικής αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας. Επιπλέον, η Ελλάδα έχει δεσμευθεί, ως μέρος αυτού του προγράμματος, να ενδυναμώσει τη θεσμική και επιχειρησιακή ανεξαρτησία των οργανισμών-κλειδιά, όπως η Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και η ΕΛΣΤΑΤ. Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τις λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης. Η Επιτροπή βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές και ζητά διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση αυτή. Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, θα επισκεφτεί την Ελλάδα την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη και το ζήτημα ενδέχεται να εξεταστεί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κομισιόν Σαββαΐδου εξηγήσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ