H Δούρου «καρφώνει» τον Σπίρτζη για τις καταστροφές από την κακοκαιρία - iefimerida.gr

H Δούρου «καρφώνει» τον Σπίρτζη για τις καταστροφές από την κακοκαιρία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κακοκαιρία που έπληξε την Πέμπτη την Αττική και προκάλεσε πολλές υλικές ζημιές, είχε σαν αποτέλεσμα να ξεσπάσει κόντρα μεταξύ της περιφέρειας Αττικής και του υπουργείου Υποδομών.

Με αφορμή λοιπόν την κατάρρευση τριώροφης πολυκατοικίας στο Καματερό, η Περιφειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου με ανακοίνωση που εξέδωσε ρίχνει στο υπουργείο Υποδομών τις ευθύνες αναφορικά με την κατάσταση στο ρέμα της Εσχατιάς, στα όρια του οποίου βρισκόταν το τριώροφο που κατέρρευσε την Πέμπτη στο Καματερό.

Όπως αναφέρεται λοιπόν στην εν λόγω ανακοίνωση, «η μελέτη για τα έργα διευθέτησης του ρέματος της Εσχατιάς ανήκουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Σύμφωνα με τη μελέτη του Υπουργείου στο συγκεκριμένο σημείο θα κατασκευασθεί κιβωτοειδής αγωγός εσωτερικών διαστάσεων 6,0μx4,0μ, ο οποίος θα διέρχεται σε απόσταση 6 μέτρων περίπου από την υπόψη οικοδομή. Ενδιάμεσα η κοίτη του ρέματος θα παραμένει ανοιχτή, προφανώς για να ενσωματωθεί σε μελλοντικά έργα ανάπλασης».

Κατά την κυρία Δούρου η Περιφέρεια της οποίας προΐσταται «έχει την αρμοδιότητα της συντήρησης του ρέματος, που σημαίνει καθαρισμό σε τακτά χρονικά διαστήματα και την προσωρινή και τοπικού χαρακτήρα προστασία των πρανών».

Επιχειρεί, επίσης, να καθησυχάσει όλους όσοι βρίσκονται κοντά σε ρέματα υπογραμμίζοντας ότι «όλα τα φρεάτια (σ.σ. που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας) έχουν πρόσφατα συντηρηθεί και βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε πολύ καλή κατάσταση».

Το κτίριο στο Καματερό είχε εκκενωθεί από πέρυσι, με ενέργειες της Περιφέρειας σύμφωνα με την οποία είχαν πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις υποστήριξης της τριώροφης οικοδομής -που είχε νομιμοποιηθεί. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν αρκετές και το κτίριο κατέρρευσε.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ