Μακαρόνια με κιμά, θέλει τέχνη!

Το καλό κρασί τους ανεβάζει τη γεύση.

Υλικά

  • 500 γραμμάρια κιμά μοσχάρι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, ψιλοκομμένα
  • 1 κλωνάρι σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • Θυμάρι και δεντρολίβανο, ξερά
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί, ποιοτικό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Σπαγγέτι της προτίμησής σας ή ταλιατέλες
  • Μαλακή παρμεζάνα, φρεσκοκομμένη

Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα τσιγαρίστε ελαφρά το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο
  • Προσθέστε το καρότο και το σέλινο για άλλα 10 λεπτά, σε σιγανή φωτιά
  • Προσθέστε το σκόρδο, το φύλλο δάφνης, θυμάρι και δεντρολίβανο να απλώσουν τα αρώματά τους
  • Προσθέστε τον κιμά και αφήστε το να βγάλει όλα τα υγρά
  • Μην το βιάζεστε, γυρίστε αργά
  • Προσθέστε την κανέλα και ανακατέψτε αργά
  • Συνολικά απαιτούνται 15 λεπτά
  • Ρίξτε το κρασί και αφήστε το να απορροφηθεί στο σύνολο
  • Ρίξτε τις ντομάτες λυωμένες
  • 1/3 ποτήρι νερό, κλείστε το καπάκι, χαμηλώστε τη φωτιά επί 30 λεπτά

Ολο το μυστικό στα μακαρόνια με κιμά είναι τα υγρά.
Ο κιμάς δεν πρέπει να είναι πολύ ξερός ούτε νερουλός.
Η γεύση «ανεβαίνει» με το κρασί, τα λαχανικά και την κανέλα

  • Στο μεταξύ, βράστε τα μακαρόνια που έχετε επιλέξει al dente
  • Τρίψτε φρέσκια, ποιοτική παρμεζάνα από πάνω
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή σπαγγέτι κιμάς Τέχνη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ