fbpx Μακαρόνια με κιμά, θέλει τέχνη! | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Μακαρόνια με κιμά, θέλει τέχνη!

Μακαρόνια με κιμά, θέλει τέχνη!
22|10|2015 | 19:12

Το καλό κρασί τους ανεβάζει τη γεύση.

Υλικά

  • 500 γραμμάρια κιμά μοσχάρι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, ψιλοκομμένα
  • 1 κλωνάρι σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • Θυμάρι και δεντρολίβανο, ξερά
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί, ποιοτικό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Σπαγγέτι της προτίμησής σας ή ταλιατέλες
  • Μαλακή παρμεζάνα, φρεσκοκομμένη

Μακαρόνια με κιμά, θέλει τέχνη! | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα τσιγαρίστε ελαφρά το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο
  • Προσθέστε το καρότο και το σέλινο για άλλα 10 λεπτά, σε σιγανή φωτιά
  • Προσθέστε το σκόρδο, το φύλλο δάφνης, θυμάρι και δεντρολίβανο να απλώσουν τα αρώματά τους
  • Προσθέστε τον κιμά και αφήστε το να βγάλει όλα τα υγρά
  • Μην το βιάζεστε, γυρίστε αργά
  • Προσθέστε την κανέλα και ανακατέψτε αργά
  • Συνολικά απαιτούνται 15 λεπτά
  • Ρίξτε το κρασί και αφήστε το να απορροφηθεί στο σύνολο
  • Ρίξτε τις ντομάτες λυωμένες
  • 1/3 ποτήρι νερό, κλείστε το καπάκι, χαμηλώστε τη φωτιά επί 30 λεπτά

Ολο το μυστικό στα μακαρόνια με κιμά είναι τα υγρά.
Ο κιμάς δεν πρέπει να είναι πολύ ξερός ούτε νερουλός.
Η γεύση «ανεβαίνει» με το κρασί, τα λαχανικά και την κανέλα

  • Στο μεταξύ, βράστε τα μακαρόνια που έχετε επιλέξει al dente
  • Τρίψτε φρέσκια, ποιοτική παρμεζάνα από πάνω

Μακαρόνια με κιμά, θέλει τέχνη! | iefimerida.gr 1

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ