Αυτή είναι η μεγαλύτερη εικόνα του γαλαξία μας - 468 δισεκατομμύρια pixel - iefimerida.gr

Αυτή είναι η μεγαλύτερη εικόνα του γαλαξία μας - 468 δισεκατομμύρια pixel

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ερευνητές αποκάλυψαν σήμερα μία απίστευτη διαδραστική εικόνα του Γαλαξία μας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εικόνα του Milky Way που δημιουργήθηκε ποτέ και αποτελείται από 46 δισεκατομμύρια pixels.

Οι αστρονόμοι στο Ruhr-Universität Bochum συνέταξαν την μεγαλύτερη αστρονομική εικόνα μέχρι σήμερα, η οποία οδήγησε σε ένα ενιαίο αρχείο 194GB.

Για να δείτε την τεράστια εικόνα, οι ερευνητές με επικεφαλής τον καθηγητή Δρ Rolf Τσινι έδωσαν ένα online εργαλείο.

Η εικόνα περιέχει τα δεδομένα που συγκεντρώνονται σε αστρονομικές παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια μιας περιόδου πέντε ετών.

Για πέντε χρόνια, οι αστρονόμοι από το Bochum μελετούσαν τον Γαλαξία μας αναζητώντας αντικείμενα με μεταβλητή φωτεινότητα.

Αυτά τα αντικείμενα μπορεί, για παράδειγμα, να περιλαμβάνουν αστέρια μπροστά από τα οποία περνάει ένας πλανήτης, ή πολλαπλά συστήματα όπου τα αστέρια βρίσκονται σε τροχιά το ένα με το άλλο και έτσι επισκιάζονται εναλλάξ.

Συνολικά περισσότερα από 50.000 νέα μεταβλητά αντικείμενα, τα οποία μέχρι τότε δεν είχαν καταγραφεί σε τράπεζες δεδομένων, έχουν ανακαλυφθεί από τους ερευνητές μέχρι τώρα.

Δείτε την εικόνα στο διαδραστικό εργαλείο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ