Σαββαΐδου τέλος -Την αποπομπή της αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο - iefimerida.gr

Σαββαΐδου τέλος -Την αποπομπή της αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο

Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέλος στο σίριαλ με την παραίτηση της Κατερίνας Σαββαΐδου από τη θέση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων βάζει το υπουργικό συμβούλιο, αφού αποφασίστηκε η αποπομπή της.

Ολοι οι υπουργοί υπέγραψαν ώστε να αποπεμφθεί η κυρία Σαββαΐδου, μετά την άρνησή της να παραιτηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για να αποπεμφθεί η κυρία Σαββαΐδου η κυβέρνηση θα ενεργοποιήσει νόμο σύμφωνα με τον οποίο θα τη θέσουν σε αργία. Αγνωστο παραμένει ακόμα ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης της στη θέση του γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, ενώ το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Η απομάκρυνση της κυρίας Σαββαΐδου έχει πλούσιο παρασκήνιο, αφού στον σχεδιασμό της κυβέρνησης ήταν, από την εποχή Βαρουφάκη στο ΥΠΟΙΚ, η αντικατάσταση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) από μια υπηρεσία που θα είναι στα πρότυπα των ανεξάρτητων Αρχών και η οποία θα έχει διοικητικό συμβούλιο, διευθύνοντα σύμβουλο και αυξημένο βαθμό ανεξαρτησίας από την εκάστοτε κυβέρνηση. Τότε ακούστηκαν και οι πρώτοι ψίθυροι για την απομάκρυνση Σαββαΐδου.

Την παραίτησή της είχε ζητήσει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατόπιν οδηγιών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καθώς η κυρία Σαββαΐδου ελέγχεται από την Εισαγγελία για αδικήματα απιστίας και παράβασης καθήκοντος. Το υπουργικό συμβούλιο υπέγραψε την αποπομπή της μετά τη μη παραίτησή της και η κυβέρνηση επικαλείται το πλαίσιο περί πλημμελήματος.

Γεροβασίλη: Δεν μπορούν οι δημόσιοι λειτουργοί να ευνοούν συγκεκριμένες επιχειρήσεις οι οποίες αποτέλεσαν τον πυρήνα της διαπλοκής

«Το υπουργικό συμβούλιο ομοφώνως έκανε αποδεκτή την εισήγηση του υπουργού Οικονομικών για να παυθεί από τα καθήκοντά της η γγ Δημοσίων Εσόδων, η κ. Σαββαϊδου», ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, με δήλωσή της μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου.

«Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι», τόνισε η κ. Γεροβασίλη, «σε τέτοιες εποχές δύσκολες για την ελληνική κοινωνία, για τον ελληνικό λαό, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, ειδικά σε δημόσιους λειτουργούς, να λειτουργούν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, επίσης όχι μόνο αυτό, αλλά να ευνοούν και συγκεκριμένες επιχειρήσεις, οι οποίες ευνοήθηκαν και στο παρελθόν από άλλες κυβερνήσεις και οι οποίες αποτέλεσαν τον πυρήνα της διαπλοκής». «Σε αυτή τη χώρα», σημείωσε, «υπάρχουν νόμοι, κανόνες και θα τηρηθούν».

Στο ερώτημα εάν θα υπάρχει ένα κενό, είπε ότι «θα λυθούν όλα όπως πρέπει να λυθούν, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία».

Σε ερώτημα σχετικά με το εάν συμφωνούν οι εταίροι, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «είμαστε κυρίαρχο κράτος, αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε και η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου ομοφώνως με εισήγηση του υπουργού Οικονομικών ήταν αυτή και έγινε αποδεκτή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ