Ταινίες της εβδομάδας: Ο Ντελ Τόρο επιστρέφει με νέο θρίλερ [εικόνες & τρέιλερ] - iefimerida.gr

Ταινίες της εβδομάδας: Ο Ντελ Τόρο επιστρέφει με νέο θρίλερ [εικόνες & τρέιλερ]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Aπό τον Αστακό του Λάνθιμου περνάμε στα γκουρμέ πιάτα του Μπράντλεϊ Κούπερ κι απ’ το θριλερικό Πορφυρό Λόφο του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο στο ξεκαρδιστικό Ξενοδοχείο για Τέρατα.

Χορταστικό το menu της εβδομάδας. Το Love είναι μια αρκετά καλή ευκαιρία να δείτε απενοχοποιημένα καλλιτεχνικό porno σε 3D ενώ το Παν του Χιου Τζάκμαν θα σας μεταφέρει στη Χώρα του Πότέ. Στη γωνία περιμένουν ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο Κοντός ξαναζεσταμένοι.

Ταινίες της εβδομάδας: Ο Ντελ Τόρο επιστρέφει με νέο θρίλερ [εικόνες & τρέιλερ] | iefimerida.gr 0


Ο ΑΣΤΑΚΟΣ - Δραματική Φαντασίας (2014)

  • The Lobster
  • Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος
  • Παίζουν : Κόλιν Φέρελ, Ρέιτσελ Βάις, Ολίβια Κόλμαν, Άσλεϊ Γιένσεν, Αριάν Λαμπντ, Τζον Σ. Ράιλι, Λέα Σεντού, Aγγελική Παπούλια, Μάικλ Σμάιλι, Μπεν Γουίσοου

Τι Συμβαίνει:

Μια ασυνήθιστη και αλληγορική ιστορία Αγάπης και Εξέγερσης μέσα από το φακό ενός από τους πιο αμφιλεγόμενους Ευρωπαίους σκηνοθέτες.

Αν έχει ενδιαφέρον; Φυσικά και έχει, αρκεί να σας αρέσει αυτό το περίεργο ιδιόμορφο σινεμά.

Είναι απ’ αυτά τα σενάρια που όταν τα διηγείσαι σε κάποιον, την ώρα που μιλάς αναρωτιέσαι: Μα τι απίθανα ειν’ αυτά που λέω;

Στην οθόνη όμως, όλη αυτή η τολμηρή ελαφρολογία ισορροπεί ευχάριστα σαν ακροβάτης σε σκοινί κι επεξεργασμένη στα χέρια του Λάνθιμου αποκτά ένα λούστρο και μια σοβαρότητα που κι εσύ αναρωτιέσαι: Τώρα σοβαρά είναι όλ αυτά, ή πραγματικά πιστεύει στα ερωτηματικά που βάζει. Το σενάριο ξετυλίγεται γραμμικά και δεν υπακούει σε οποιοδήποτε δραματικό νόμο, αλλά βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου ο καθένας κάνει αυτό που νομίζει στο σινεμά και το βαφτίζει Σινεμά.

Όλη αυτή η νεφελώδης αμφιβολία έχει εκφραστεί και από τον Τιερί Φρεμό υπεύθυνο του Φεστιβαλ των Κανών που φέτος την παρουσίασε σαν «μια απ αυτές τις ταινίες που δεν τις καταλαβαίνουμε αλλά ... μας αρέσουν». Φαίνεται πως πάνω σ’ αυτή την αμφιβολία χτίζει συστηματικά ο έλληνας σκηνοθέτης κανοντάς την δικιά του και είναι να του βγάζεις το καπέλο που έχει πείσει παραγωγούς παγκοσμίου βεληνεκούς να συμμετάσχουν στο όνειρό του.

Η ταινία πλέει μέσα σε απανωτές αλληγορίες που στο τέλος σε εξουθενώνουν. Την ώρα που καταλήγεις σε μια ερμηνεία κι αποκαθιστάς μια επικοινωνία με κάποιο δεύτερο επίπεδο ανάγνωσης, εκεί καταλαβαίνεις πως έχεις κατέβει πάλι στο ισόγειο. Προπαντός όταν ο Φάρελ αποδράσει απ’ το ξενοδοχείο για να ακολουθήσει τους Μοναχικούς. Εκεί ταιριάζει και ερωτεύεται την Ρέιτσελ Βάις και η ταινία αποκτά μια διαφορετική τροπή.

Ο κινηματογραφικός χρόνος τραβάει σε μάκρος και κάποιες φορές φαίνεται ατελείωτος, καθώς είναι ολοφάνερο πως αν έλειπαν μεγάλα κομμάτια, η γενική εικόνα δεν θα πάθαινε και τίποτα σοβαρό.

Στην Υπόθεση: Στο εγγύς μέλλον και σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, όσοι χωρίζουν και μένουν μόνοι, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί, είναι υποχρεωμένοι να βρουν ένα σύντροφο μέσα σε 45 μέρες. Αν αποτύχουν, μεταμορφώνονται σε κάποιο ζώο της επιλογής τους και αφήνονται ελεύθεροι στο Δάσος. Ένας απεγνωσμένος Άντρας δραπετεύει από το Ξενοδοχείο, βρίσκεται στο Δάσος όπου ζουν οι Μοναχικοί, και ερωτεύεται, παρ’ όλο που κάτι τέτοιο είναι ενάντια στους κανόνες τους.

Μια περίεργα ζοφερή ιστορία αγάπης εξελίσσεται με αγριότητα προσπαθώντας να υπερπηδήσει όλα τα εμπόδια που της παρουσιάζονται. Μια περιπέτεια στο δάσος σαν παραμύθι. Καλοστημένη εικαστικά, με τρυφερό σαρκασμό, πειστικές εμφανίσεις απ’ όλους τους συντελεστές και αισθητικά comme il faut. Σε κάνει να αναγνωρίζεις οτι ο σκηνοθέτης μπορεί να πει πολύ περισσότερα απ’ αυτά που δείχνει.

Και φυσικά πρέπει να τη δείτε.

Ταινίες της εβδομάδας: Ο Ντελ Τόρο επιστρέφει με νέο θρίλερ [εικόνες & τρέιλερ] | iefimerida.gr 1


Πορφυρός Λόφος - Τρόμου ΗΠΑ 2015

  • Crimson Peak
  • Σκηνοθεσία: Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο
  • Παίζουν : Μία Γουασικόφσκα, Τομ Χίντλστον, Τσάρλι Χάνα, Τζέσσικα Τσάστεϊν

Τι Συμβαίνει:

Η Ίντιθ Κούσινγκ γόνος πλούσιας οικογένειας (Μία Γουασικόφσκα) και επίδοξη συγγραφέας, κατατρέχεται από τα φαντάσματα του παρελθόντος της. Έχοντας χάσει, σε ηλικία 10 ετών, τη μητέρα της, γεγονός που τη στιγμάτισε καθοριστικά, η Ίντιθ ανέλαβε την ευθύνη της φροντίδας του πατέρα της, προσπαθώντας, παράλληλα, να ξεχωρίσει στη βικτωριανή κοινωνία. Έχοντας συνεχώς στο μυαλό της την προειδοποίηση που έλαβε από το φάντασμα της μητέρας της, η Ίντιθ αποκτά εμμονή με το μεταφυσικό και επιθυμεί να εκδώσει ένα βιβλίο γοτθικής φαντασίας. Πολύ σύντομα, όμως, καλείται, η ίδια, να πρωταγωνιστήσει σε μια ιστορία τρόμου με αμφίβολο τέλος.

Η νεαρή συγγραφέας θα παραδοθεί στην έλξη της για έναν μυστηριώδη, χαρισματικό άγνωστο (Τομ Χίντλστον) που θα την παρασύρει σε αιματοβαμμένα μονοπάτια πάθους. Προσπαθώντας να ξεφύγει από τα φαντάσματα του παρελθόντος της, βρίσκει «καταφύγιο» στον πύργο του, ένα σπίτι που ζει, αναπνέει και ματώνει, έχοντας καλά θαμμένα μυστικά που ζητάνε εκδίκηση. Εκεί θα συμβιώσει με τη ζηλιάρα αδελφή του συζύγου της,( Τζέσσικα Τσάστεϊν) καθώς και με αρκετά φαντάσματα που κρύβουν την ανείπωτη, φρικτή αλήθεια, πως, δηλαδή, η αγάπη έχει τη δύναμη να μας μεταμορφώνει όλους σε τέρατα…

Ένα καθηλωτικό, μεταφυσικό, θρίλερ, ένα γοτθικό ρομάντζο, φόρος τιμής στο είδος ταινιών με στοιχειωμένα σπίτια (The Haunting, Innocents) το CRIMSON PEAK, ανάμεσα στην επιθυμία και το σκότος, το μυστήριο και την τρέλα, ανασύρει κινηματογραφικές μνήμες αισθητικής, ανάλογης, με τις ισπανικές ταινίες του σκηνοθέτη.

Ταινίες της εβδομάδας: Ο Ντελ Τόρο επιστρέφει με νέο θρίλερ [εικόνες & τρέιλερ] | iefimerida.gr 2


ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΕΡΑΤΑ 2 - 3D Φαντασίας ΗΠΑ (2015)

  • Hotel Transylvania 2
  • Σκηνοθεσία: Γκέντι Ταρτακόφσκι
  • Παίζουν: ακούγονται οι φωνές των Άνταμ Σάντλερ, Σελένα Γκόμεζ, Άντι Σάμπεργκ, Στιβ Μπουσέμπι, Κέβιν Τζέιμς, Μελ Μπρουκς, Ντέιβιντ Σπέιντ

Τι Συμβαίνει:

Η δρακουλοπαρέα επιστρέφει και μάλιστα μας ξεναγεί σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι και οι βρικόλακες μαθαίνουν να συνυπάρχουν ειρηνικά. Όλα δείχνουν να αλλάζουν προς το καλύτερο στο Ξενοδοχείο του Κόμη Δράκουλα. Επιτέλους, οι πόρτες είναι ανοιχτές και για τους κοινούς θνητούς, δηλαδή τους ανθρώπους. Αλλά ο Δράκουλας ανησυχεί για το αξιολάτρευτο εγγονάκι του, τον Ντενίσεβιτς , που δεν δείχνει και ιδιαίτερα σημάδια βαμπιροσύνης.

Η Μέιβις από την άλλη, αποφασίζει να εξετάσει το ενδεχόμενο μιας πιο φυσιολογικής ανατροφής του γιου της στον κόσμο των ανθρώπων και κάνει ένα διερευνητικό ταξίδι με τον Τζόνι στα πεθερικά της. Εν τω μεταξύ ο Δρακουλοπαππούς, δράττει την ευκαιρία για να ξυπνήσει το τερατάκι μέσα στον εγγονό του.

Όλα θα κριθούν στο μεγάλο πάρτυ για τα πέμπτα γενέθλια του Ντένις, όπου όμως τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο όταν εμφανίζεται από το πουθενά ο ξεχασμένος προπάππους και συντηρητικός δράκουλας Βλαντ, πατέρας του Δράκουλα.

Ταινίες της εβδομάδας: Ο Ντελ Τόρο επιστρέφει με νέο θρίλερ [εικόνες & τρέιλερ] | iefimerida.gr 3


O KΛΕΑΡΧΟΣ Η ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΝΤΟΣ - Κωμωδία 2015

  • Σκηνοθεσία: Στράτος Μαρκίδης
  • Παίζουν: Κώστας Ευριπιώτης, Χρύσα Ρώπα, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Ε. Μπενοβία, Π. Πλάκα

Τι Συμβαίνει:

Δεν ξέρω αν ο εκσυγχρονισμός και η επανέκδοση παλαιών θρυλικών ταινιών του Ελληνικού Κινηματογράφου βοηθάει τα ταμεία των εταιριών παραγωγής. Εκείνο που μου φαίνεται είναι πως αποδεικνύεται για μια φορά ακόμα πως η επιτυχία αυτων των ταινιών οφειλόταν στην απίστευτη υποκριτική αφέλεια του Αυλωνίτη, του Ρίζου και της Βασιλειάδου και όχι στην υπόθεση, την κινηματογράφηση ή το καλό μοντάζ.

Το ίδιο κωμικό αστείο ακούγεται σαν φλυαρία αν δεν το πει η Βασιλειάδου με το απαράμιλλο στιλ της. Όταν λείπει αυτή η παράμετρος της αφέλειας τότε οι ταινίες αυτές προσγειώνονται στην σκληρή πεζή Ελληνική πραγματικότητα γίνονται άτονες και πείθουν πολύ λίγους... Τέλος πάντων.

Θεσσαλονίκη 2015. Ο ώριμος οικογενειάρχης Κλέαρχος (Έλληνας της Πόλης), συνεχώς φλερτάρει αδιάντροπα, ρίχνοντας το φταίξιμο στον αθώο γαμπρό του Μάχο. Προκειμένου να συναντήσει στην Κωνσταντινούπολη, την όμορφη γειτόνισσά του Ηρώ, χρησιμοποιεί και πάλι σαν προκάλυμμα το γαμπρό του. Έτσι ενώ ο Μάχος πηγαίνει στην Πόλη για να κάνει μασάζ και θεραπείες στο πονεμένο χέρι του, ο Κλέαρχος συμφωνεί με τη σύζυγο του Μαρίνα, να τον ακολουθήσει κρυφά μήπως και έχει ερωμένη. Όμως ένα γύρισμα της τύχης θα φέρει την Μαρίνα, μαζί με την κόρη τους στην Πόλη με …απρόσμενα αποτελέσματα.

Σύγχρονη πολύχρωμη ταινία σαν τη πήλινη γάστρα της γιαγιάς που τώρα έγινε εμαγιέ και αντικολλητική.

Ο ΣEΦ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ - Κωμωδία ΗΠΑ 2015

  • Burnt
  • Σκηνοθεσία : Τζον Ουέλς
  • Παίζουν : Μπράντλεϊ Κούπερ, Σιένα Μίλερ, Ούμα Θέρμαν, Έμμα Τόμσον, Λίλι Τζέιμς, Ομάρ Σι, Τζέιμι Ντόρναν, Αλίσια Βικάντερ, Ντάνιελ Μπρουλ, Μάθιου Ρις

Τι Συμβαίνει:

Πολύ κατσαρολικό,πολλές φωνές και ένταση μέσα στη κουζίνα ενός εστιατορίου και πολύ κακό για το τίποτα. Μια πάμφθηνη ταινία γυρισμένη κυρίως σε μια κουζίνα γκουρμέ ρεστοράν, περιγράφει δήθεν τις αγωνίες ενός σεφ (Μπράντλεϊ Κούπερ) που θέλει να είναι τέλειος και ταυτόχρονα ζητά διακαώς το τρίτο αστέρι Michelin. Εμείς αναζητήσαμε λίγη κινηματογραφική διασκέδαση αλλά χαθήκαμε στο βελουτέ πατάτας, τα μπαχαρικά και το καλκάνι αλα κρεμ. Όσοι αγαπάνε τον τζερτζελέ της γευσιγνωσίας πασπαλισμένο με τη γκουρμέ κουλτούρα και τα περίεργα πιάτα, ίσως και να περάσουν καλά χαζεύοντας το φιλμ. Αλλά μη περιμένετε αρώματα και γεύσεις πραγματικού σινεμά.

Ο Άνταμ είναι ένας βίαιος αλαζονικός και αυτοκαταστροφικός σεφ που ζητάει με πάθος μια δεύτερη ευκαιρία. Τα είχε όλα – και τα έχασε. Το πρώην κακό παιδί των εστιατορίων του Παρισιού, που κέρδισε δύο αστέρια Michelin, νοιαζόταν μόνο για την συναρπαστική έξαψη τού να δημιουργείς εκρήξεις γεύσης. Για να αποκτήσει την δική του κουζίνα, όπως και το τρίτο αστέρι Michelin που του διαφεύγει, ο Τζόουνς θα πρέπει να αφήσει πίσω τις κακές του συνήθειες και να πάρει στην ομάδα του τους καλύτερους, όπως την όμορφη Ελέν.

Η ιστορία είναι σεναριακά χαλαρή με τα στοιχήματα που μπαίνουν να μην μπορούν να κρατήσουν ψηλά το ενδιαφέρον του θεατή. Έτσι το κινηματογραφικό πιάτο για να μείνει πικάντικο χρειάζεται τις εκρήξεις θυμού του Μπράνλεϋ Κούπερ μέσα στη κουζίνα, που είναι πολλές και μετά από ένα σημείο μπανάλ και βαρετές. Μια ιστορία αγάπης που ψιλοπαίζει με την sous chef είναι τόσο χαλαρή σαν να μην υπάρχει, αφου η επίσημη αγαπημένη του εγωκεντρικού Κούπερ είναι η μαγειρική. Τελικά η ταινία μοιάζει σαν κάτι πιάτα περίεργα, δήθεν ψαγμένα που είναι σκεπασμένα με μια γλυκερή σάλτσα. Οι γεύσεις γίνονται ένα κι όταν τα φας δεν ξέρεις αν πραγματικά θέλεις να τα πληρώσεις.

Ταινίες της εβδομάδας: Ο Ντελ Τόρο επιστρέφει με νέο θρίλερ [εικόνες & τρέιλερ] | iefimerida.gr 4


ΠΑΝ - Περιπέτεια Φαντασίας ΗΠΑ / 2015

  • Pan
  • Σκηνοθεσία: Τζο Ράιτ
  • Παίζουν : Χιου Τζάκμαν, Λιβάι Μίλερ, Γκάρετ Χέντλαντ, Ρούνι Μάρα, Αντίλ Ακτάρ, Νόνσο Ανοζί, Αμάντα Σέιφριντ, Λιούις ΜακΝτούγκαλ

Τι Συμβαίνει:

Προσφέροντας μια φρέσκια ματιά στο origin των κλασικών χαρακτήρων που δημιουργήθηκαν από τον Τζ. Μ. Μπάρι, η ταινία ακολουθεί την ιστορία ενός ορφανού αγοριού που θα παρασυρθεί στη μαγική Χώρα του Ποτέ. Εκεί θα γνωρίσει τη σημασία της διασκέδασης αλλά και του κινδύνου και τελικά θα ανακαλύψει το πεπρωμένο του – για να γίνει ο ήρωας που θα μείνει για πάντα γνωστός ως Πίτερ Παν.

Στην επική περιπέτεια του Τζο Ράιτ, ΠΑΝ, ένα ορφανό αγόρι, σε αναζήτηση της μητέρας του, έρχεται αντιμέτωπο με το πεπρωμένο του. Παρόλο που ο χαρακτήρας του Πίτερ Παν δημιουργήθηκε πριν από περισσότερο από έναν αιώνα, ο Πίτερ Παν του 2015, αποτελεί μία ολοκληρωτικά νέα εκδοχή της ιστορίας που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε. Έχοντας ως βάση και έμπνευση το κλασικό παραμύθι του συγγραφέα Τζ. Μ. Μπάρι, ο σκηνοθέτης Τζο Ράιτ «αγκαλιάζει» την απόκοσμη αίσθηση που αναδύεται από το αρχικό βιβλίο.

Η ταινία στοχεύει αυστηρά τα παιδιά και το προτοφόλι του μπαμπά.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ - Δράμα Γαλλία / 2015

  • Return to Ithaca
  • Σκηνοθεσία : Λοράν Καντέ
  • Παίζουν : Χόρχε Περουγκόρια, Ιζαμπέλ Σάντος, Νέστορ Χιμένεζ, Φερνάντο Χετσαβάρια

Τι Συμβαίνει:

Πέντε φίλοι από τα παλιά βρίσκονται σε μία ταράτσα της ηλιόλουστης Αβάνας. Αφορμή της συνάντησης τους, ο εορτασμός της επιστροφής του ενός, μετά από 16 χρόνια εξορίας στη Μαδρίτη. Μέχρι την αυγή, ο Αμαντέο, ο Άλντο, η Τάνια, ο Ράφα και ο Έντι συζητούν, χορεύουν, πίνουν, καπνίζουν, παρηγορούν ο ένας τον άλλον, θυμώνουν, τραγουδούν και πάνω απ’ όλα μοιράζονται… όνειρα, μνήμες, συναισθήματα και ιστορίες της ισχυρής τους φιλίας.

Χρησιμοποιώντας την συνάντηση αυτών των πέντε χαρακτήρων σαν σημείο αφετηρίας, στην Κούβα του σήμερα και εφόσον οι ήρωες αυτοί είναι περίπου πενήντα χρονών, η παρούσα ταινία εξετάζει μια άκρως ιδιαίτερη γενιά της Κουβανικής ιστορίας - μιας γενιάς που γεννήθηκε με την Επανάσταση, μεγάλωσε και διαμορφώθηκε μέσα στο νέο πολιτικό και κοινωνικό πλαίσιο της χώρας και κατόπιν τη δεκαετία του '90, των κρίσεων και των ελλείψεων, αναγκάστηκε σε έναν καθημερινό αγώνα για επιβίωση. Σύμφωνα με τον, Λοράν Καντέ ο θυμός έχει κυρίαρχο ρόλο στην ιστορία των ηρώων. Όλοι οι χαρακτήρες νιώθουν ότι τους έχουν κλέψει τη ζωή και ότι ίσως οι ίδιοι συνέβαλαν σε αυτό, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο.


LOVE - Ερωτική τολμηρή Γαλλία / 2015

Σκηνοθεσία: Γκασπάρ Νοέ

Παίζουν : Καρλ Γκλίσμαν, Αόμι Μουγιόκ, Κλάρα Κριστίν

Τι Συμβαίνει:

Πορνό ερωτική νεανική ταινία με αρτίστικες τάσεις για ξεκάρφωμα.

Με extreme προκλητικές hot σκηνές ερωτικού πάθους που φτάνουν στα όρια του χυδαίου όπως εκσπερμάτιση προς το κοινό σε 3D!!!!!!

Κομμάτι πρωτότυπο. Πάντα όμως κερδοφόρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ