Στο πλευρό του Φίλη η «Αυγή»: Του επιτίθεται με κροκοδείλια δάκρυα μια κοινοπραξία συμφερόντων - iefimerida.gr

Στο πλευρό του Φίλη η «Αυγή»: Του επιτίθεται με κροκοδείλια δάκρυα μια κοινοπραξία συμφερόντων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση σε όσους άσκησαν κριτική στον Νίκο Φίλη, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για «πενταροδεκάρες» σε ό,τι αφορά την επιβάρυνση από τον κλιμακωτό ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, εξαπολύει η εφημερίδα «Αυγή».

Σε άρθρο της στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα της, με τίτλο «Μέτωπο υποκρισίας για τις "πενταροδεκάρες"», αναφέρει:

Φθηνή επικοινωνιακή επίθεση εξαπέλυσε στον Νίκο Φίλη κοινοπραξία συμφερόντων που αρνείται την επόπτευση των ιδιωτικών σχολείων και των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών από το υπ. Παιδείας επικαλούμενη «τρομακτικές» επιβαρύνσεις των λαϊκών εισοδημάτων της τάξης των 60-80 ευρώ τον μήνα για ιδιωτικά γυμνάσια και λύκεια και αυξήσεις των 10-20 ευρώ στα φροντιστήρια.

Η φορολόγηση έγινε με κριτήρια κοινωνικής ευαισθησίας, εξηγεί ο υπουργός Παιδείας, επισημαίνοντας την απαλλαγή από ΦΠΑ βρεφονηπιακών σταθμών και νηπιαγωγείων. «Συμβολικού τύπου» χαρακτηρίζεται από το υπουργείο η φορολόγηση στα φροντιστήρια. Πίνακες με τις αυξήσεις και ρεπορτάζ με ιδιοκτήτες φροντιστηρίων να δηλώνουν πρόθυμοι να απορροφήσουν τον μισό φόρο και γονείς να κάνουν λόγο για ανεκτή επιβάρυνση".

"Κροκοδείλια δάκρυα από σχολάρχες, μιντιάρχες και Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι με την εκπαίδευση των λαϊκών στρωμάτων" γράφει η εφημερίδα.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΦΠΑ Νίκος Φίλης «Αυγή»
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ