Ενας 21χρονος δημιούργησε εφαρμογή που εμποδίζει τις διαταραχές στον ύπνο [βίντεο & εικόνες] - iefimerida.gr

Ενας 21χρονος δημιούργησε εφαρμογή που εμποδίζει τις διαταραχές στον ύπνο [βίντεο & εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο 21χρονος Tyler Skluzacek σε συνέντευξη στο «USA Today» δηλώνει πως αυτός και η ομάδα του δεν θα κοιμηθούν μέχρι να ξαναβρούν τον ύπνο τους όλοι οι βετεράνοι του πολέμου.

Ο Tyler αναφέρεται στο γεγονός ότι πολλοί βετεράνοι επιστρέφουν σπίτι τους μετά τον πόλεμο με μετατραυματικό στρες, το οποίο τους δημιουργεί διαταραχές στον ύπνο τους.

Το αγόρι- ιδιοφυία έχοντας βιώσει τέτοιου είδους εμπειρίες, αφού ο πατέρας του είχε πολεμήσει ένα χρόνο στο Ιράκ, δημιούργησε με την ομάδα του μία εφαρμογή για smartwatch, στο πλαίσιο ενός διαγωνισμού προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών(HackDC), όπου και πήραν το βραβείο με τίτλο «Η καλύτερη εφαρμογή για τους γιατρούς».

Η εφαρμογή ουσιαστικά περιλαμβάνει αισθητήρες κραδασμών, οι οποίοι λειτουργούν ως ξυπνητήρι κάθε φορά που κάποιος νιώθει πανικό στον ύπνο του. Το ξυπνητήρι ανάλογα με την κατάσταση που βρίσκεται ο χρήστης ή τον ξυπνάει ή με ήρεμους ήχους τον «εισάγει» σε έναν πιο ελαφρύ ύπνο.

Επιπλέον, το application μετράει τους καρδιακούς παλμούς και τις κινήσεις του χρήστη κατά τη διάρκεια του ύπνου με σκοπό να δει o ίδιος πως κοιμήθηκε το προηγούμενο βράδυ και να υποβάλλει την στατική έκθεση στο γιατρό του -αν χρειαστεί.

Η ομάδα του Tyler έχει ξεκινήσει μία εκστρατεία, ονόματι «Kickstarter» με σκοπό την καταπολέμηση των μετατραυματικών σοκ των βετεράνων, συγκεντρώνοντας μέχρι στιγμής $15,000. Η εφαρμογή προβλέπεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή την άνοιξη του νέου έτους και θα δώσει λύσεις σε όσους υποφέρουν από εφιάλτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τεχνολογία ιδιοφυία εφαρμογή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ