Η μαντήλα επαναστάτησε - Νεαρές μουσουλμάνες χίπστερ έκαναν κίνημα [εικόνες]

Μισές χίπστερ, μισές μουσουλμάνες, χιλιάδες νεαρά κορίτσια στον κόσμο συνδιάζουν τη μουσουλμανική θρησκεία και τον σύγχρονο τρόπο ζωής στις πόλεις.

Πρόκειται για ένα πραγματικό κίνημα, με την ονομασία « mipsterz », έναν νεολογισμό που εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2012 στο Facebook, πριν γίνει πραγματική μόδα το 2013 με ένα βίντεο που τιτλοφορείται « Somewhere in America ».

Το παρακάτω βίντεο έχει κοπηράιτ στο μουσικό κομμάτι και κυκλοφορεί χωρίς ήχο από το youtube:

Σε αυτό το κλιπ όπου παίζει ρυθμός του Jay Z, ανακαλύπτει κανείς μια παρέα νεαρών κοριτσιών που φοράνε τη μαντήλα με κολητά, τζην ή μακριές φούστες αλλά ποζάρουν σαν μοντέλα στους δρόμους της Νέας Υόρκης, του Λος Αντζελες, της Βοστώνης και της Ουάσινγκτον. Κρατούν Skate στο χέρι, φοράνε ψηλά τακούνια ή μπάσκετ, παίζουν και διασκεδάζουν. Πράγματα, δηλαδή, απαγορευμένα για μουσουλμάνους.


Αυτό το βίντεο ανέβηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2013. Δημιουργήθηκε από δύο άντρες, τους Habib Yazdi και Abbas Rattani και δίχασε την μουσουλμανική κοινότητα της Αμερικής. Οι εικόνες με τα όμορφα κορίτσια, η επιλογή της μουσικής, οι χαλαρές και μοδάτες μαντήλες προκάλεσαν πόλεμο στον ισλαμικό τύπο.
Ωστόσο, αυτά τα κορίτσια δείχνουν αποφασισμένα να συνεχίζουν έτσι. Διεκδικούν για τον εαυτό τους μια ουδέτερη ζώνη ανάμεσα στο Ισλάμ και την αθεϊα. Ο τρόπος για να δείξουν τις απόψεις τους είναι τα ρούχα, ταμπού για τον μουσουλμανικό κόσμο. Εκείνες διεκδικούν το δίκιο τους ντυμένες από το κεφάλι ως τα πόδια, με μαντήλες, αλλά με στυλ που ενισχύει τη θηλυκότητά τους.


Σήμερα το κίνημα έχει αποκτήσει πολλές χιλιάδες πιστούς σε όλο τον κόσμο. Αρκεί να πληκτρολογήσει κάποιος τη λέξη hijabista στο Instagram για να αντιληφθεί το μέγεθος της αλλαγής. Στα τέσσερα σημεία του πλανήτη, νεαρές γυναίκες δείχνουν τη σιλουέτα τους, φοράνε ψηλά τακούνια και είναι πολύ μοντέρνες με μαντήλα ( hijab).

Η πρώτη μάρκα ρούχων που κατάλαβε την επανάσταση του χιτζάμπ ήταν το Η&Μ, το οποίο πρώτο έκανε καμπάνια στην οποία το μοντέλο φοράει μαντήλα.

Αυτό είναι το μουσικό κομμάτι του jay J «Somewhere in America»:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ταμπού μαντήλα κίνημα μουσουλμάνες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ