Εντοπίστηκαν νέα συντρίμμια στον Ινδικό Ωκεανό -Ανήκουν στην πτήση MH370 της Malaysia; [εικόνες]

Οι αυστραλιανές αρχές που ψάχνουν για τα συντρίμμια ενός της πτήσης MH370 των Μαλαισιανών αερογραμμών που εξαφανίστηκε πριν 20 μήνες κλήθηκαν επειγόντως να επανεξετάσουν μια περιοχή στον Ινδικό Ωκεανό, αφού φαίνεται πώς τα Σόναρ εντόπισαν νέα συντρίμμια.

Οι εικόνες των σόναρ από την απομακρυσμένη περιοχή στα ανοικτά της Δυτικής Αυστραλίας από τις 22 έως τις 25 Σεπτεμβρίου δείχνουν αντικείμενα που θα μπορούσαν να είναι τα συντρίμμια από το χαμένο αεροπλάνο.

Η γεωφυσική συμβουλευτική εταιρεία Williamson & Associates από τις ΗΠΑ, αναφέρει ότι οι εικόνες έχουν εντυπωσιακή ομοιότητα με τα υποβρύχια συντρίμμια της πτήσης 447 της Air France που βρέθηκε στον βυθό του Ατλαντικού όταν συνετρίβη το 2009, σκοτώνοντας τους 228 επιβάτες και το πλήρωμα.

«Τα στοιχεία που εντοπίστηκαν έχουν τα χαρακτηριστικά τεχνητών μεταλλικών τμημάτων με κυκλικές επιφάνειες και με μεγαλύτερη σκληρότητα από απλούς βράχους» επισημαίνουν οι ερευνητές.

Μια αυστραλιανή υποβρύχια αναζήτηση - η πιο ακριβή στην ιστορία της αεροπορίας – δεν έχει βρει μέχρι στιγμής κανένα ίχνος της πτήσης MH370, ωστόσο τον περασμένο μήνα, η Γαλλία επιβεβαίωσε ότι ένα μέρος φτερού που βρέθηκε στη νήσο Ρεουνιόν τον Ιούλιο ανήκε στην MH370.

Το αεροπλάνο - με 239 επιβάτες και πλήρωμα - εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου του 2014 κατά τη διάρκεια μιας πτήσης από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο.

Πιστεύεται ότι το αεροπλάνο συνέχισε να πετάει για άλλες έξι ώρες αφότου χάθηκε η επαφή. Σύμφωνα με την ATSB, το αεροσκάφος έπεσε στην θάλασσα κοντά σε ένα μεγάλο αλλά στενό τόξο του Νοτίου Ινδικού Ωκεανού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ