Στην εφεδρεία μπαίνουν άλλοι 7.000 δημόσιοι υπάλληλοι - iefimerida.gr

Στην εφεδρεία μπαίνουν άλλοι 7.000 δημόσιοι υπάλληλοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ρυθμούς χελώνας προχωρά η διαδικασία μετατάξεων των 7.000 δημοσίων υπαλλήλων αορίστου χρόνου στους υπό κατάργηση ή υπό συγχώνευση οργανισμούς, παρότι πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι αυτοί να απειλούνται με εργασιακή εφεδρεία.

Συγκεκριμένα, από τους 7.000 υπαλλήλους αορίστου χρόνου για τους οποίους έχει ψηφιστεί από τον Αύγουστο η μετάβασή τους σε νέο καθεστώς (ν. 4002/2011), μόνο 27 έχουν μεταταγεί μέχρι στιγμής σε άλλους οργανισμούς! Όμως το πολυνομοσχέδιο, που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, προβλέπει ότι η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου. Διαφορετικά, αν δεν έχει γίνει αυτό, τότε όλοι αυτοί οι υπάλληλοι θα μπουν σε εργασιακη εφεδρεία.

Το αποτέλεσμα είναι ότι κυβέρνηση και διοικήσεις οργανισμών πρέπει να κάνουν αγώνα ταχύτητας για να προλάβουν την προθεσμία και να μεταφέρουν το προσωπικό. Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, η διαδικασία δεν προχωρά όσο γρήγορα θα έπρεπε. Συγκεκριμένα, έχουν γίνει μόλις 27 μετατάξεις εργαζομένων του Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών που μεταφέρθηκαν στον ΟΑΣΠ. Εκρεμμεί επίσης η μετάταξη των εργαζομένων από το Κέντρο Εκπαίδευσης Ιππασίας - και όμως υπάρχει, και ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού - καθώς και οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις 10 μεγάλων οργανισμών που απασχολούν το 90% των 7.000 υπαλλλήλων. Αυτοί οι φορείς είναι:

  • Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου ΑΕ,
  • ΟΔΔΥ,
  • ΕΡΤ,
  • Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης,
  • ΟΣΚ ΑΕ,
  • ΔΕΠΑΝΟΜ,
  • ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ,
  • ΕΟΜΜΕΧ,
  • ΙΓΜΕ 
  • Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ)

Εκτός από τους παραπάνω φορείς, το πολυνομοσχέδιο που έγινε νόμος του κράτους πρόσφατα προβλέπει εργασιακή εφεδρεία για υπάλληλους αορίστου χρόνου σε 7 φορείς που καταργούνται με τον νόμο 4002/1: Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής, Εθνικός Οργανισμός Ερευνας και Τεχνολογίας, Εκπαιδευτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δασικών Υπαλλήλων, Σταθμός Ελέγχου Κάπρων, Εργο Πολιτών, Εθνικό Στάδιο Νέας Ιωνίας Βόλου, Κέντρο Εκπαίδευσης Ιππασίας.

Να σημειωθεί ότι και οι φορείς όπου θα μεταφερθεί μέρος των 7.000 υπαλλήλων αορίστου χρόνου, είναι υποχρεωμένοι να βάλουν σε εφεδρεία μέχρι το τέλος του έτους ισάριθμο προσωπικό Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με κριτήριο την μικρότερη προϋπηρεσία. Αν δεν το κάνουν μέχρι 31/12/2011, τότε θα μπει σε εφεδρεία όλο το προσωπικό ΔΕ και ΥΕ αυτών των φορέων!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ