Μοσκοβισί: Η Κομισιόν δεν ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να βάλει ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά σχολεία - iefimerida.gr

Μοσκοβισί: Η Κομισιόν δεν ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να βάλει ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά σχολεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην ελληνική κυβέρνηση παρέπεμψε το ζήτημα της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ο Ευρωπαίος επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί, απαντώντας σε σχετική επιστολή των στελεχών της Ν.Δ., Μαρίας Σπυράκη και Θεόδωρου Φορτσάκη.

«Πριν από τις εθνικές εκλογές, η ελληνική υπηρεσιακή κυβέρνηση αποφάσισε να αναβάλει την εφαρμογή του μέτρου για τον ΦΠΑ για τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα για τις 16 Οκτωβρίου. Η νέα κυβέρνηση, κατά συνέπεια, θα μπορεί να λάβει μία απόφαση για το αν προτίθεται να εφαρμόσει την αρχική πρωτοβουλία ή αν θα βρει εναλλακτικά δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση» τόνισε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος Οικονομικών.

Παράλληλα, ο κ. Μοσκοβισί διευκρίνισε ότι η επιβολή ΦΠΑ στην εκπαίδευση δεν ήταν πρόταση της Κομισιόν, τονίζοντας ότι «η Επιτροπή δεν ζήτησε από την Ελλάδα να αλλάξει τη νομοθεσία σχετικά με το Φ.Π.Α. στην ιδιωτική εκπαίδευση».

Η Επιτροπή είναι έτοιμη να συζητήσει με τις αρχές οποιοδήποτε μέτρο μπορεί να φέρει εις πέρας την πλήρη εφαρμογή των δεσμεύσεων του μνημονίου, κατέληξε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ