Στο αρχείο μπαίνει η δικογραφία για το plan B του Γιάνη Βαρουφάκη - iefimerida.gr

Στο αρχείο μπαίνει η δικογραφία για το plan B του Γιάνη Βαρουφάκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο αρχείο μπαίνει -σε πρώτη φάση τουλάχιστον- η δικογραφία που είχε σχηματιστεί για το plan B του Γιάνη Βαρουφάκη, το οποίο προέβλεπε χακάρισμα των ΑΦΜ των πολιτών και εισαγωγή παράλληλου τραπεζικού συστήματος, κατ' αρχάς μέσα στο πλαίσιο του ευρώ, αλλά με τη δυνατότητα «εν μία νυκτί να μετατραπεί σε μία νέα δραχμή».

Μετά από έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κρίθηκε ότι δεν προέκυψαν ποινικά αδικήματα και έκλεισε την υπόθεση στέλνοντάς την στο αρχείο. Ωστόσο, σύμφωνα με το νόμο, πρέπει πρώτα να περάσει από οριστική κρίση από την Εισαγγελία Εφετών.

Στη δικογραφία συμπεριελήφθησαν τα πορίσματα από την έρευνα που είχε κάνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά και η ΕΔΕ από την Κατερίνα Σαββαΐδου, οι οποίες δεν εντόπισαν ποινικά αδικήματα.

Ως προς το σκέλος του Γιάνη Βαρουφάκη, λόγω της ιδιότητάς του ως πρώην υπουργού η δικογραφία έχει ήδη διαβιβαστεί από το καλοκαίρι στη Βουλή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάνης Βαρουφάκης ΑΦΜ plan B
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ