Ρήγας (ΣΥΡΙΖΑ): Λάθος μέτρο η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση - iefimerida.gr

Ρήγας (ΣΥΡΙΖΑ): Λάθος μέτρο η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση ότι η εφαρμογή του μέτρου του 23% στην εκπαίδευση είναι λάθος, εξέφρασε ο νέος γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας.

Ο κ.Ρήγας, μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, τόνισε ότι αυτό είναι λάθος μέτρο εξηγώντας ότι «το 23% στην εκπαίδευση χτυπάει τα παιδιά κυρίως των λαϊκών τάξεων. Αυτά πάνε φροντιστήριο, που δεν μπορούν να κάνουν ιδιαίτερα. Έτσι όπως είναι το εκπαιδευτικό σύστημα αυτή τη στιγμή δεν μπορούν αυτά τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα για τις εισαγωγικές εξετάσεις».

Στη συνέχεια, ο γγ της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε ότι: «το 23% δεν θα έχει οικονομικά αποτελέσματα. Θα υπάρξει φοροδιαφυγή, δεν θα μπορέσουν να αντέξουν οι επιχειρήσεις, θα κλείσουν, θα υπάρξουν απολύσεις εργαζομένων και ταυτόχρονα θα αρχίσει το μαύρο χρήμα. Άρα φοροδιαφυγή, άρα κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα».

«Το μέτρο είναι παγωμένο και αναζητούνται ισοδύναμα», τόνισε ο κ.Ρήγας. Παράλληλα, σημείωσε πως δεν θα υπάρξουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. «Δεν θα γίνουν πολλά απ’ αυτά που λένε, ούτε πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας...
Και με το θέμα των αγροτών και αλλά δύσκολα θέματα προσπαθούμε να υπάρξουν λύσεις στο πρόβλημα. Η κυβέρνηση φέρνει και μέτρα που ήταν αγωνία του ελληνικού λαού, όπως το θέμα των συχνοτήτων, το θέμα της φοροδιαφυγής, τις μίζες, και υπάρχουν βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.
Θα είμαστε αυστηροί για να μην υπάρξει απαλλαγή» είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναφορικά με το θέμα με τη γ.γ. Δημοσίων Εσόδων τόνισε ότι «πρέπει να παραιτηθεί η Σαββαΐδου, τής το ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών, έχει εκκρεμότητες (δικαστικές).»

«Η ευαισθησία και η ευθιξία της θα έπρεπε να ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, έχει ένα κρίσιμο τομέα, να μην κρύβεται πίσω από την οποιαδήποτε ασυλία... Χρησιμοποιεί την ευαισθησία της θέσης της» υποστήριξε ο κ.Ρήγας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πάνος Ρήγας ΦΠΑ 23% πρώτη κατοικία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ