Τζιτζικώστας: Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για Τσίπρα [εικόνες & βίντεο]

Με αρκετές αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και την παρουσία νεολαίας στην πρώτη προεκλογική του συγκέντρωση στην Αθήνα ο Απόστολος Τζιτζικώστας παρουσίασε το πολιτικό του πρόγραμμα για να διεκδικήσει την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Υπεραμύνθηκε της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αντιτάχθηκα στις επετηρίδες» και προανήγγειλε εάν εκλεγεί συνέδριο ανασυγκρότησης της ΝΔ με αλλαγή του καταστατικού, στο οποίο θα προβλέπεται 8ετή θητεία του προέδρου και επιλογή του 50% των υποψηφίων βουλευτών από τις τοπικές κοινωνίες.

«Η ενότητα του κόμματος δεν κινδυνεύει από την κίνηση, αλλά από την ακινησία, είπε και πρόσθεσε πως η ενότητα είναι διασφαλισμένη αν τολμήσουμε να φύγουμε μπροστά». Έκανε λόγο για ένα κόμμα της κεντροδεξιάς που εκφράζει τον κόσμο από τη δημοκρατική δεξιά ως την πατριωτική δεξιά και έχει στον πυρήνα της ιδεολογίας του τον κοινωνικό φιλελευθερισμό.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για ήττες του κόμματος στο παρελθόν γιατί είτε συμβιβάστηκε είτε μιμήθηκε τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού που επέβαλλε το σύστημα ΠΑΣΟΚ, ενώ για τα κυβερνητικά πεπραγμένα της ΝΔ τόνισε ότι «σταθήκαμε στην επιτυχία των αριθμών και αποξενωθήκαμε από την κοινωνία».

Ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε ψευτοδίλημμα το «μνημόνιο αντιμνημόνιο» το οποίο «υπηρέτησε τους βολεμένους που δεν ήθελαν να αλλάξει τίποτα» και έκανε λόγο για ένα «εθνικό σχέδιο για να απελευθερώσουμε τη χώρα από τα δεσμά του κράτους και του μνημονίου«, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό τον οποίο χαρακτήρισε «κόλπο groso του παλιού συστήματος».

«Όλοι εμείς είμαστε εδώ για να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση του ΣΥΡΙΖΑ. Σάπισε το φρούτο του ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας σημειώνοντας ότι χρόνο για να μην αλλάξει η ΝΔ «θέλουν μόνο τα συμφέροντα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τζιτζικωστας Νέα Δημοκρατία ομιλία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ