Οι βουτηγμένοι στο πετρέλαιο πελεκάνοι κέρδισαν βραβείο καλύτερης φωτογραφίας - iefimerida.gr

Οι βουτηγμένοι στο πετρέλαιο πελεκάνοι κέρδισαν βραβείο καλύτερης φωτογραφίας

βραβείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Aυτή η φωτογραφία απεικονίζει καφέ πελεκάνους βουτηγμένους στο πετρέλαιο. Είναι αποτέλεσμα της οικολογικής κατασροφής της διαρροής τουDeepwaterHorizon, δηλαδή από την πετρελαιοκηλίδα της ΒΡ στον κόλπο του Μεξικού. Ανήκει στον φωτογράφο Ντάνιελ Μπελτρά, ο οποίος κέρδισε το βραβείο Veolia Φωτογράφος Περβάλλοντος και Άγριας Ζωής της χρονιάς 2011, από τους πιο έγκυρους διαγωνισμούς φωτογραφίας στον κόσμο.Είναι μία εικόνα που στην αρχή φαίνεται πολύ όμορφη. Όμως όσο περνάει η ώρα καταλαβαίνει κανείς αυτό που απεικονίζει είναι συγκλονιστικό.

δήλωσε ο Ντάνιελ.«Είναι τόσο φοβισμένοι, και όμως εξακολουθούν να φαίνονται τόσο κομψοί»Ταπουλιάείναι συγκεντρωμένασε ένα κουτίσε μια εγκατάστασηδιάσωσηςστο Λουιζιάνα.Εκείνη τη στιγμή τα ζώα μόλις είχανπεράσει απότο πρώτο στάδιοτουκαθαρισμού,στο οποίο περιλαμβάνεταιο ψεκασμόςτουςμε ένα ελαφρύπετρέλαιογια να διαλυθείτο βαρύαργόπου έχει παγιδευτείστα φτεράτους.Το δύσοσμο και βρώμικο υπόλειμμα που προέκυψε,έσταζεαπότο φτέρωματων πουλιώνσε έναάσπρο σεντόνι. Φορτ Τζάκσον της «Πρόκειται για μία ελαιογραφία» δήλωσε ένας κριτής του διαγωνισμού, «Τα χρώματα σε κάνουν να νομίζεις πως κοιτάς έναν πίνακα και μετά αντιλαμβάνεσαι τι είναι αυτό που πραγματικά βλέπεις. Έχει ένα πολύ ισχυρό περιβαλλοντικό μήνυμα. Λέει τα πάντα»

Οι βουτηγμένοι στο πετρέλαιο πελεκάνοι κέρδισαν βραβείο καλύτερης φωτογραφίας | iefimerida.gr 0

Αλλά το πορτραίτο με τους πελεκάνους είναι αυτό που ξεχωρίζει περισσότερο. Ο Ντάνιελ Μπελτρά, έδωσε «Το κόστος του Πετρελαίου»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ