Ο άνθρωπος που θα διασχίσει κολυμπώντας τον Ατλαντικό- Το απίθανο ταξίδι του Μπεν Χούπερ [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο άνθρωπος που θα διασχίσει κολυμπώντας τον Ατλαντικό- Το απίθανο ταξίδι του Μπεν Χούπερ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον Δεκέμβριο, ένας πρώην αστυνομικός από το Τσέλτεναμ θα κολυμπήσει από τα ζεστά νερά στα ανοικτά της Αφρικής μέχρι τις ακτές της Νότιας Αμερική. Θα καταφέρει άραγε ο Μπεν Χούπερ να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα κολυμπήσει 2.837 χιλιόμετρα;

Θα χρειαστεί περίπου 120 ημέρες: Για την ακρίβεια θα κολυμπάει για περίπου οκτώ ή εννέα ώρες κάθε μέρα για τέσσερις μήνες: «Θα κοιτάζω κάθε μέρα ένα μπλε χάος. Μπορεί να υπάρχουν ορισμένα είδη θαλάσσιας ζωής, μπορεί να υπάρχουν καρχαρίες, δελφίνια, εμπορευματοκιβωτία, κάποια σκουπίδια. Αλλά ως επί το πλείστον απλά ένα μπλε χάος»

Αν νομίζατε ότι πρόκειται για μία εξωφρενική πρόκληση, να είστε βέβαιοι: Μέχρι σήμερα 4.100 άνθρωποι έχουν αναρριχηθεί στο Εβερεστ, 1.340 έχουν κολυμπήσει το Στενό της Μάγχης, και 12 έχουν περπατήσει στο φεγγάρι. Κανείς ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να κολυμπήσει την πλήρη απόσταση του Ατλαντικού.

Ο άνθρωπος που θα διασχίσει κολυμπώντας τον Ατλαντικό- Το απίθανο ταξίδι του Μπεν Χούπερ [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο 35χρονος Χούπερ, πρώην αστυνομικός, πρόσφατα διαζευγμένος και πατέρας ενός 7χρονου κοριτσιού, πιστεύει ότι όχι μόνο ένα τέτοιο ταξίδι είναι εφικτό, αλλά αυτός είναι και ο άνθρωπος που θα το κάνει: «Είναι η τελευταία μεγάλη πρόκληση. Είναι στην ανθρώπινη φύση να ξεπερνάμε τα όρια μας. Κάθε νέο κατόρθωμα δεν είναι μόνο για να πιέζει τα πράγματα περαιτέρω, αλλά και για να εμπνέει τους ανθρώπους» λέει ο ίδιος.

Εφόδια του, τόσο ο ενθουσιασμός του και η έλλειψη εγωκεντρισμού όσο και η αποφασιστικότητά του να αποδείξει ότι ένας συνηθισμένος άνθρωπος μπορεί να γίνει ήρωας. «Δεν χρειάζεται να γεννηθείτε με ένα ασημένιο κουτάλι στο στόμα για να ξεχωρίσετε» επισημαίνει ο ίδιος.

Μάλιστα έχει πάρει το εγχείρημα του πολύ σοβαρά και προπονείται στις ακτές της Φλόριντα τα τελευταία 2 χρόνια.

Μαζί του σε αυτό το δύσκολο ταξίδι θα είναι μια ομάδα υποστήριξης, με γιατρούς και επιστήμονες που θα παρακολουθεί την πρόοδο του, καθώς και την άγρια πανίδα και τα θαλάσσια συντρίμμια στη μέση του ωκεανού.

Αλλά καμία ομάδα δεν θα τον προετοιμάσει πλήρως για τα εμπόδια που θα αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια της κολύμβησης. Την κατάποση θαλασσινού νερού - «Είναι φρικτό, Καίει το πίσω μέρος του λαιμού σας, ειδικά μέσα στη ζέστη» - και θα είναι εκπληκτικά ζεστά στη μέση του Ατλαντικού, με τη θερμοκρασία του νερού να φτάνει τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου γύρω από τον Iσημερινό.

Επειτα, υπάρχουν και τα τεράστια κύματα που πρέπει να αντιμετωπίσει. «Φτάνουν το 1,5 μέτρο. Είναι σαν τρενάκι λούνα παρκ. Πρέπει να κολυμπάω κατά πάνω τους, θα είναι πολύ διασκεδαστικό» λέει ο ίδιος.

Τα άλλα εμπόδια ωστόσο είναι μάλλον πιο τρομακτικά. «Η μεγαλύτερη απειλή είναι ο λευκός καρχαρίας του Ατλαντικού. Φτάνει τα 2 με 3 μέτρα και έρχεται κάθετα στην επίθεση. Ετσι, θα είμαι ο πρώτος που θα τον δει και θα είναι το τελευταίο που θα δω.»

Ο άνθρωπος που θα διασχίσει κολυμπώντας τον Ατλαντικό- Το απίθανο ταξίδι του Μπεν Χούπερ [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Για την καταπολέμηση τους θα φοράει στολή παραλλαγής και θα χρησιμοποιήσει ένα πειραματικό φυσικό αέριο που διαλύεται στο νερό και αναπαράγει τη μυρωδιά της σήψης κρέατος καρχαρία. «Οι καρχαρίες μόλις το μυρίσουν φεύγουν τρομαγμένοι» λέει.

Ο άνθρωπος που θα διασχίσει κολυμπώντας τον Ατλαντικό- Το απίθανο ταξίδι του Μπεν Χούπερ [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ωστόσο, η μεγαλύτερη πρόκληση απ 'όλες είναι η πλήξη. Ο Χούπερ αναφέρει ότι το μυαλό του μπορεί να παίξει με διάφορα τεχνάσματα, όταν είναι κολυμπάει μόνος στον Ατλαντικό: απροσδόκητες οσμές -όπως η τηγανιτή μπριζόλα- ή να ακούει φωνές ανθρώπων από το παρελθόν του. «Πώς μπορείτε να σταματήσετε τον εαυτό σας από την τρέλα. Δεν έχω ιδέα» λέει ο ίδιος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ