Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Μεγάλο ντέρμπι στο Καραϊσκάκη για... γερά νεύρα - iefimerida.gr

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Μεγάλο ντέρμπι στο Καραϊσκάκη για... γερά νεύρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η 7η αγωνιστική έφτασε και απόψε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θα έχουμε το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς στην Super League με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται την ΑΕΚ.

Με πέντε βαθμούς διαφορά οι «ερυθρόλευκοι» στην έδρα τους θέλουν την νίκη για να ξεφύγουν από την επικίνδυνη Ενωση που πάει στο Φάληρο με στόχο να «ψαλιδίσει» την διαφορά και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.

Βέβαια και στους "ερυθρόλευκους" υπάρχει ακόμα το ερωτηματικό αν ο Μάρκο Σίλβα θα ξεκινήσει στην ίδια ενδεκάδα τους Φορτούνη και Τσόρι Ντομίνγκες. Αν συμβεί αυτό, θα πάρουν τις δυο απ' τις τρεις θέσεις στο 4-2-3-1 (ο Φορτούνης αριστερά και ο Ντομίνγκες δεκάρι) πίσω απ' τον προωθημένο Ιντέγε, με την άλλη θέση να διεκδικείται από Ντουρμάζ-Πάρντο.

Αν όμως ο Σίλβα προτιμήσει να προστατεύσει τον Τσόρι (ενόψει και του παιχνιδιού με τη Ντιναμό την Τρίτη), ο Φορτούνης θα πάρει τον ρόλο του επιτελικού και οι Πάρντο, Ντουρμάζ θα έχουν τον πρώτο λόγο για να βρεθούν στα άκρα.

Κατά τ' άλλα, τα πράγματα φαίνονται ξεκαθαρισμένα στη σύνθεση του Ολυμπιακού, με τερματοφύλακα τον Ρομπέρτο, τους Σαλίνο-Μαζουακού στα άκρα της άμυνας, τους Μποτία-Σιόβα στα στόπερ και τους Καμπιάσο-Μιλιβόγιεβιτς στα χαφ.

Όσο για την ΑΕΚ, το μεγάλο ερώτημα είναι αν όντως ο Δέλλας θ' αφήσει στον πάγκο (όπως έχει δείξει ότι σκοπεύει να κάνει) τον Ντιέγκο Μπουονανότε. Ο "Κολοσσός" μοιάζει να θέτει ως προτεραιότητα την τακτική προσήλωση στο συγκεκριμένο ματς και απ' τη στιγμή που δεν αλλάζει σύστημα, οι Μπαρμπόσα-Πλατέλλας (που δίνουν πολύ περισσότερες βοήθειες στα μπακ) είναι φαβορί για να ξεκινήσουν.

Έτσι, ως πιθανότερο σχήμα της ΑΕΚ προβάλλει αυτή τη στιγμή ένα 4-2-3-1, με τον Μπαρόχα στο τέρμα, τους Γκάλο-Ντίντακ στα άκρα της άμυνας και τους Λαμπρόπουλο-Τζανετόπουλο δίδυμο στα στόπερ. Στα χαφ σίγουροι θεωρούνται οι Γιόχανσον-Σιμόες, ενώ το ίδιο ισχύει για τον Μάνταλο (που θα πάρει ρόλο επιτελικού) και τον Αραβίδη, που θα είναι προωθημένος.

Το σημερινό πρόγραμμα της Super League για την 7η αγωνιστική:

16:00 Πλατανιάς – Πανθρακικός

18:15 Πανιώνιος – Καλλονή

20:30 Ολυμπιακός - ΑΕΚ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αεκ Ολυμπιακός Super League
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ