Αλεξιάδης: Ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση θα αντικατασταθεί από σταθερά φορολογικά μέτρα - iefimerida.gr

Αλεξιάδης: Ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση θα αντικατασταθεί από σταθερά φορολογικά μέτρα

(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από συγκεκριμένα, σταθερά φορολογικά μέτρα θα αντικατασταθεί ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση, δήλωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης.

«Δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κάποια υπόθεση φοροδιαφυγής», σημείωσε ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο Mega, ενώ επανέλαβε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι η παραμονή του ΦΠΑ στο 13% και πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλές εναλλακτικές που εξετάζονται.

Για το θέμα, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στην εβδομάδα, τόνισε ακόμη ο κ. Αλεξιάδης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις και σε ό,τι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας, με μετατόπιση των βαρών από τα μικρά και φθηνά οχήματα, στα μεγάλα και ακριβά, σύμφωνα με τον υπουργό.

«Μέσα στο 2016, θα προχωρήσουμε σε αλλαγές, ώστε να κάνουμε το σύστημα πιο δίκαιο» δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής υπουργός, που αναγνώρισε ότι το τρέχον σύστημα τελών κυκλοφορίας περιέχει λάθος παραδοχές.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των προστίμων για φορολογικές παραβάσεις, εξήγησε ότι οι επιβαρύνσεις θα πρέπει να είναι πιο φιλικές, προκειμένου να καθίσταται πληρωτέο το επίμαχο πρόστιμο. «Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα παραγραφής» ξεκαθάρισε παράλληλα, απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ