Greek toy story - iefimerida.gr

Greek toy story

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα φτηνό παιδικό παιχνίδι από το παρελθόν έγινε βιβλίο στα χέρια των μεγάλων. Οι εκδόσεις Gramma συγκέντρωσαν φωτογραφίες, μαρτυρίες και ιστορίες για το τσίγκινο παιχνίδι και παρουσιάζουν το λεύκωμα «Το ελληνικό τσίγκινο παιχνίδι» αύριο στον Ιανό.

Τα αλλοτινά «παιχνίδια της πεντάρας» είναι σήμερα αντικείμενο θαυμασμού και πολύτιμο απόκτημα για τις συλλογές, όπως αυτή που παραχωρήθηκε από τον πρόεδρο του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου (ΕΛΙΑ) Μάνο Χαριτάτο για να φωτογραφηθεί σ’ αυτή την έκδοση. Ο Πάνος Κωνσταντόπουλος σχεδίασε και επιμελήθηκε αυτό το φωτογραφικό ταξίδι στο παρελθόν με συμπαίκτες τους Λευτέρη Παπαδόπουλο, την υπεύθυνη του τομέα παιχνιδιών του Μουσείου Μπενάκη Μαρία Αργυριάδη, τον Μάνο Χαριτάτο, τον σκιτσογράφο Στάθη Σταυρόπουλο, τον σχεδιαστή Δημήτρη Αρβανίτη και τον Σπύρο Κυπριώτη, που συνέβαλαν στο έργο της τεκμηρίωσης με βιωματικές αφηγήσεις, εικαστικές δημιουργίες, στίχους τραγουδιών, δανεισμό των παιχνιδιών τους και ιστορικές καταγραφές.

Αύριο Πέμπτη, στις 8 το βράδυ θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου όπου θα μιλήσουν όλοι οι συντελεστές του, στον ΙΑΝΟ, Σταδίου 24.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ