Με εντάσεις ξεκίνησε η δίκη Μαζιώτη -Δήλωσε «αναρχικός αιχμάλωτος» - iefimerida.gr

Με εντάσεις ξεκίνησε η δίκη Μαζιώτη -Δήλωσε «αναρχικός αιχμάλωτος»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάνοντας επίθεση στο πολιτικό σύστημα, τις τράπεζες και τους δικαστές ξεκίνησε την κατάθεσή του ο Νίκος Μαζιώτης στη δίκη για τις αξιόποινες πράξεις που του αποδίδονται, το διάστημα που ήταν καταζητούμενος μετά την παραβίαση των περιοριστικών όρων του, το 2012.

«Δεν είναι ο Επαναστατικός Αγώνας που τρομοκρατεί αυτούς που ζουν με 300-400 ευρώ το μήνα αλλά εσείς και το καθεστώς σας», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Μαζιώτης δηλώνοντας «αναρχικός αιχμάλωτος».

Ο καταδικασμένος για τρομοκρατία χαρακτήρισε τη δίκη του πολιτική υποστηρίζοντας πως είναι τίτλος τιμής για εκείνον να είναι ένοπλος.

Επίσης, ο Μαζιώτης, κατηγόρησε το τραπεζικό σύστημα για την «καταλήστευση του ελληνικού λαού» αλλά και του δικαστές ότι αντιπροσωπεύουν « αυτούς που κατάσχουν τα σπίτια των ανθρώπων, τους τραπεζίτες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες».

Εντωμεταξύ, από την πρώτη κιόλας ημέρα ανέβηκαν οι τόνοι στη δίκη του Νίκου Μαζιώτη, καθώς η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε την πρόθεσή της για ….βραδινές συνεδριάσεις.

Όπως είπε, η δίκη θα ξεκινά το μεσημέρι και θα διαρκεί μέχρι το βράδυ ,κάθε ημέρα πλην Τετάρτης, καθώς υπάρχει κίνδυνος παρέλευσης του 18μηνου για τον κατηγορούμενο Α.Σταμπούλο, προκαλώντας την έντονη αντίθεση των συνηγόρων υπεράσπισης αλλά και των μαρτύρων. «Κάνε τη δίκη μόνη σου, ντροπή σου φανερώθηκες», διαμαρτυρήθηκαν από το ακροατήριο.

Για να πέσουν οι τόνοι, η πρόεδρος βρήκε ως…. λύση η επόμενη συνεδρίαση, στις 19 Οκτωβρίου να γίνει πρωί όχι όμως και οι επόμενες που θα γίνονται βραδινές ώρες, εν μέσω έντονων διαμαρτυριών.

Κατηγορούμενοι μαζί του είναι η σύντροφός του, Πόλα Ρούπα, ο Α.Σταμπούλος που αρνείται την εμπλοκή του και ο πρόσφατα συλληφθείς Γ.Πετρακάκος.

Κατηγορούνται ,μεταξύ άλλων, για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, διευθυντής της οποίας φέρεται ο Νίκος Μαζιώτης, για την έκρηξη με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Αμερικής στις 10.4.2014 , για την οποία έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη, για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις και για δύο ληστείες. Ακόμα ο Νίκος Μαζιώτης κατηγορείται για απόπειρες ανθρωποκτονιών κατα τη συμπλοκή του με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι στις 16.7. 2014 οπότε και συνελήφθη τραυματισμένος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Μαζιώτης τρομοκράτης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ