Πέθανε ο θρύλος της λάτιν Εντμούντο Ρος - iefimerida.gr

Πέθανε ο θρύλος της λάτιν Εντμούντο Ρος

Εντμούντο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα 100 του χρόνια πέθανε στο σπίτι του στην Ισπανία ο θρύλος της λάτιν μουσικής, ο μαέστρος της ρούμπα ο Εντμούντο Ρος.

Ο Εντμούντο θεωρείται από πολλούς ως ο άνθρωπος που έκανε γνωστή τη λάτιν στην Μεγάλη Βρετανία, ενώ οι ηχογραφήσεις του τις δεκαετίες του 40 και του 50 σημείωναν τεράστια επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα ήταν ιδιοκτήτης ενός από τα διασημότερα κλαμπ του Λονδίνου, του θρυλικού Coconut Grove στην Regent Street

Γεννημένος στo Τρινιτά, από Σκοτσέζο πατέρα και μητέρα από τη Βενεζουέλα, ο Εντμούντο βρέθηκε στο Λονδίνο στο τέλος της δεκαετίας του '30, όπου έγινε γνωστός ως ντράμερ σε μερικές ηχογραφήσεις του Φατς Γουόλερ (1938). Αργότερα συγκρότησε ορχήστρα λατινοαμερικάνικων ρυθμών το 1945 με πολλούς δίσκους στο ενεργητικό της και μια τεράστια επιτυχία στην Αγγλία και στις Η.Π.Α. το 1949 με το «Wedding Samba» που σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων σε χώρες του Δυτικού κόσμου. Τα άλμπουμ του Ρος για τη «Ντέκκα» ήταν best seller σε όλη τη 10ετια του '50.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ