Η 11χρονη που ανακηρύχθηκε αγία μετά θάνατον -Ουρές καθολικών για να προσκυνήσουν [εικόνες] - iefimerida.gr

Η 11χρονη που ανακηρύχθηκε αγία μετά θάνατον -Ουρές καθολικών για να προσκυνήσουν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το σώμα ενός 11χρονου κοριτσιού που δολοφονήθηκε στην Ιταλία σχεδόν έναν αιώνα πριν και ανακηρύχθηκε αγία, βρίσκεται στο Ιλλινόις αυτή την εβδομάδα.

Χιλιάδες καθολικοί συγκεντρώθηκαν στην Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης στο Orland Park την Τετάρτη για να δουν τα λείψανα της Αγίας Μαρίας Γκορέτι, πολιούχου της αγνότητας, των θυμάτων βιασμού, της καθαρότητας και της συγχώρεσης.

Τα σχεδόν πλήρη σκελετικά υπολείμματα που περιβάλλεται από ένα κέρινο άγαλμα βρίσκονται τοποθετημένα σε ένα γυάλινο φέρετρο.

Η International Business Times αναφέρει ότι όταν η Μαρία Goretti ήταν μόλις 11 χρονών, ο γείτονάς της, Αλεσάντρο Σερενέλι προσπάθησε να τη βιάσει με την απειλή μαχαιριού.

Το κορίτσι τον χτύπησε και του είπε ότι θα προτιμούσε να πεθάνει παρά να τον αφήσει να την βιάσει. Εκείνος εξοργίστηκε και την μαχαίρωσε 14 φορές.

Ωστόσο η Γκορέτι από το νεκροκρέβατο της, κρατώντας μία εικόνα της Παναγίας συγχώρεσε τον δολοφόνο της πριν υποκύψει στα τραύματά της.

Ο Σερενέλι συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 30 ετών. Μετά την απελευθέρωσή του κλείστηκε μοναστήρι, όπου πέθανε το 1970 σε ηλικία 87 ετών.

Το 1950, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ανακήρυξε τη Μαρία Γκορέτι Αγία, ενώ από είχε ήδη ανακηρυχθεί Οσία από τον Πάπα Πίου ΧΙΙ το 1947. Η μνήμη της εορτάζεται στις 6 Ιουλίου.

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ανέθεσε σε έξι ομοσπονδιακούς πράκτορες την προστασία των λειψάνων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ