Η Εισαγγελία ασκεί ποινική δίωξη στην Σαββαΐδου για διαφυγόντα κέρδη από τηλεοπτικά έσοδα - iefimerida.gr

Η Εισαγγελία ασκεί ποινική δίωξη στην Σαββαΐδου για διαφυγόντα κέρδη από τηλεοπτικά έσοδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπόλογη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος είναι η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, μετά την σε βάρος της ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Αθηνών.

Το αδίκημα αφορά στο ότι η κ. Σαββαίδου με απόφασή της στις 12 Ιανουαρίου του 2015, λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, έδωσε μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στα κανάλια -από αυτήν που προέβλεπε ο νόμος- προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του από τις διαφημίσεις.

Συγκεκριμένα, ο νόμος 3845/2010 προβλέπει ότι ο ειδικός φόρος εισπράττεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και αποδίδεται στο Δημόσιο την 20η ημέρα κάθε μήνα για τα έσοδα του προηγούμενου.

Με την απόφαση της 12ης Ιανουαρίου, προβλεπόταν ότι η δήλωση μπορεί να υποβληθεί μέχρι την 20η Ιανουαρίου για έσοδα του προηγούμενου έτους, δηλαδή, παρακρατήθηκαν (σε βάρος του δημοσίου) τα χρήματα αυτά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σαββαΐδου ποινική δίωξη εισαγγελία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ