Εσπασε όλα τα ρεκόρ ο Μαυροκεφαλίδης – Πέτυχε 42 πόντους στην ήττα της ΑΕΚ - iefimerida.gr

Εσπασε όλα τα ρεκόρ ο Μαυροκεφαλίδης – Πέτυχε 42 πόντους στην ήττα της ΑΕΚ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόκειται για μια από τις καλύτερες εμφανίσεις Έλληνα παίκτη στα Κύπελλα Ευρώπης στο μπάσκετ και σίγουρα η πιο παραγωγική. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έσπασε όλα τα ρεκόρ στην ήττα της ΑΕΚ από την Κράσνι, σημειώνοντας 42 πόντους.

Κανείς παίκτης ελληνικής ομάδας και κανένας Ελληνας δεν είχε πετύχει 42 πόντους σε αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης, όσους δηλαδή ο “Λου” στην επιστροφή της ΑΕΚ στην Ευρώπη.

Στη σύγχρονη εποχή των ευρωπαϊκών Κυπέλλων, το ρεκόρ Ελληνα παίκτη είχε ένας άλλος παίκτης της ΑΕΚ. Ο Νίκος Χατζής είχε πετύχει 37 πόντους στις 2 Δεκεμβρίου 2004 απέναντι στη Μακάμπι, αλλά ο Μαυροκεφαλίδης (με 122/15 βολές, 12/18 δίποντα και 2/2 τρίποντα) τον άφησε πολύ πίσω του.

Επίσης, ο Μαυροκεφαλίδης ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση ranking σε αγώνα Eurocup. Είχε 55, όσο και ο Πριστ Λότερντέιλ ως παίκτης της Λουκόιλ στις 11 Νοεμβρίου 2003 απέναντι στη ΚΚ Ζάγκρεμπ σε ματς που ολοκληρώθηκε μετά από τρία έξτρα πεντάλεπτα.

Στο Eurocup o ρέκορντμαν στο σκοράρισμα είναι ο Ράντι Ντακ της Μπράιτον Μπίαρς με 49 πόντους στις 24 Ιανουαρίου 2004 στη νίκη επί της Σολέ (112-104) σε ένα ματς που κρίθηκε σε δυο παρατάσεις.

Δεύτερος ήταν ο Μπόμπι Μπράουν, όταν αγωνιζόταν στην Αλμπα στις 4 Δεκεμβρίου 2007. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε πετύχει 44 πόντους στη νίκη 141-127 επί της Μπόσνα σε παιχνίδι που ολοκληρώθηκε μετά από πέντε παρατάσεις!

Ο Μάιρ Τσάτμαν πέτυχε 43 πόντους στην ήττα της Μπεσίκτας (101-100) από τη Χέμοφαρμ σε παιχνίδι που ολοκληρώθηκε μετά από 45 λεπτά. Στην Ευρωλίγκα από το 2000 και μετά κανένας παίκτης δεν έχει πετύχει τόσους πόντους. Το ρεκόρ σκοραρίσματος σε μια βραδιά έχουν με 41 πόντους οι Μπόμπι Μπράουν (ως παίκτης της Σιένα απέναντι στη Φενερμπαχτσέ το 2013), Κάσπαρς Καμπάλα της Εφές το 2003 σε ματς κόντρα στη Μπαρτσελόνα, Κάρλτον Μάιερς της Παφ Μπολόνια το 2001 με τη Ρεάλ και ο Αλφόνσο Φορντ του Περιστερίου το 2001 επί της Ταού.

Πηγή: Eurohoops.net

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λουκάς Μαυροκεφαλίδης αεκ 42 ποντοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ