Πίτερ Σπίγκελ: Οι δανειστές δεν έχουν καμία διάθεση ευελιξίας -Το ΔΝΤ θα ζητήσει κι άλλα μέτρα - iefimerida.gr

Πίτερ Σπίγκελ: Οι δανειστές δεν έχουν καμία διάθεση ευελιξίας -Το ΔΝΤ θα ζητήσει κι άλλα μέτρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καμία συμβιβαστική διάθεση δεν πρόκειται να δείξουν οι δανειστές προς την Ελλάδα, λίγο πριν ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση της πορείας του προγράμματος.

Αυτό αναφέρει ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Γραφείου των Financial Times Πίτερ Σπίγκελ, που φιλοξενήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε συγκεκριμένα, δεν υπάρχει καμία διάθεση για ευελιξία από τις Βρυξέλλες ενόψει της πρώτης αξιολόγησης. Ίσως υπάρξει αργότερα κάποια διάθεση για ευελιξία, αλλά όχι τώρα, τόνισε, για να προσθέσει πως τη δεδομένη στιγμή «δεν υπάρχει περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης των σκληρών όρων του μνημονίου, γιατί υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης».

Αναφερόμενος ειδικά στο ΔΝΤ, ο Σπίγκελ προέβλεψε πως όχι μόνο δεν θα υπαναχωρήσει από τις αξιώσεις του έναντι της Ελλάδας, αλλά αντίθετα θα ζητήσει ακόμη περισσότερα μέτρα. Το ΔΝΤ πολεμά τους Ευρωπαίους για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αλλά ταυτόχρονα ετοιμάζεται να πολεμήσει και την Ελλάδα, αξιώνοντας νέα μέτρα, σημειώνει ο Σπίγκελ και διερωτάται: «Το ΔΝΤ θέλει, όντως, να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα;».

Εστιάζοντας στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, o Σπίγκελ, αφού τόνισε πως έχει πραγματοποιήσει στροφή 180 μοιρών, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Τσίπρας, αφού ψήφισε το μνημόνιο, θα το εφαρμόσει...».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πίτερ Σπίγκελ Αλέξης Τσίπρας ΔΝΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ