Κάρτες και πλαστικό χρήμα για μισθωτούς και συνταξιούχους -Ποιο σενάριο εξετάζει η κυβέρνηση - iefimerida.gr

Κάρτες και πλαστικό χρήμα για μισθωτούς και συνταξιούχους -Ποιο σενάριο εξετάζει η κυβέρνηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διέψευσε τα περί μόνιμων capital controls στους συνταξιούχους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην παίρνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών τους σε μετρητά.

Πάντως, εμφανίστηκε καθησυχαστικός προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις ότι δεν πρόκειται με αυτόν τον τρόπο να χάσουν λεφτά.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη, o κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι δεν πρόκειται να μειωθούν μισθοί και συντάξεις μέσω του πλαστικού χρήματος, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι μόνο οφέλη μπορούν να υπάρξουν από την κίνηση αυτή.

«Θέλουμε να επεκτείνουμε τη χρήση πλαστικού χρήματος με κίνητρα προς τον πολίτη και τις επιχειρήσεις. Δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Μόνο οφέλη θα υπάρξουν», είπε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε ότι τα κίνητρα θα έχουν σχέση με τα φορολογικά και με την πίστωση.

Έδωσε, μάλιστα, το παράδειγμα ενός μισθωτού, ο οποίος ενώ παίρνει μισθό 1.000 ευρώ, μέσα σε ένα μήνα θα μπορεί να καταναλώσει περισσότερα από τα 1.000, μέσω της κάρτας του. Τόνισε όμως πως πρέπει να μειωθούν οι προμήθειες των τραπεζών για τη χρήση καρτών.

Πρόσθεσε δε ότι εξετάζεται η υποχρεωτική τοποθέτηση μηχανήματος για κάρτες στις νέες επιχειρήσεις και σε κάποιους κλάδους. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε, πάντως, ότι ακόμα δεν έχει υπάρξει απόφαση για δέσμευση ποσών, ενώ ό,τι είναι να αποφασιστεί θα ανακοινωθεί επισήμως.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τρύφων Αλεξιάδης capital controls
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ