«Για Ονομα» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη [εικόνες] - iefimerida.gr

«Για Ονομα» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Της απολαυστική σύγχρονη γαλλική κωμωδία «Για όνομα...»των Ματιέ Ντελαπόρτ και Αλεξάντρ Ντε Λα Πατελιέρ, σκηνοθετεί στο θέατρο Αλίκη ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Πρόκειται για το περίφημο «Le Prénom», μία από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες στη Γαλλία, που το 2011, ήταν υποψήφιο για πέντε βραβεία Molière. Την ίδια υποδοχή γνώρισε και η κινηματογραφική του μεταφορά το 2012,με τον ελληνικό τίτλο να «ακούει» στη φράση «Για όλα φταίει το όνομά σου» που ξεπέρασε διεθνώς τα 2,5 εκατομμύρια εισιτήρια. Στην Ελλάδα παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε μετάφραση Θοδωρή Πετρόπουλου.

«Για Ονομα» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη [εικόνες] | iefimerida.gr 0

«Είναι ένα έργο που ενώ μοιάζει να μιλάει για την πολιτική ορθότητα και να σατιρίζει τις ιδεολογικές διαφορές μεταξύ φίλων - που τις ζήσαμε έντονα κι εμείς το περασμένο καλοκαίρι-, στην πραγματικότητα όμως είναι ένα έργο για τη φιλία που είναι παραγνωρισμένη στην παγκόσμια δραματουργία», εξηγεί ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, που σκηνοθετεί ένα θίασο γνωστών πρωταγωνιστών.

Οι Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Φάνης Μουρατίδης, Μαρία Κωνσταντάκη και Αντώνης Λουδάρος, θα υποδυθούν πέντε άτομα που συνδέονται στενά με φιλικούς και οικογενειακούς δεσμούς. Μια προγραμματισμένη συνάντησή τους για δείπνο θα εξελιχθεί σε ρινγκ, όπου ο καθένας βγάζει στην επιφάνεια ό,τι έχει συσσωρεύσει για τον άλλον, στα χρόνια της γνωριμίας τους. Αφορμή γι' αυτό θα σταθεί το όνομα που θα δοθεί στο μωρό, που περιμένει το ένα ζευγάρι της παρέας. Γιατί, όπως φαίνεται τελικά στο έργο, η επιλογή ονόματος δεν είναι καθόλου εύκολη, ή αυτονόητη υπόθεση.

«Πρόκειται για ένα ελαφρύ έργο που καταπιάνεται με κάτι πολύ βαθύ και συγκινητικό: για τη φιλία που κρατάει δεκαετίες, για τους φίλους που είναι σαν συγγενείς, για τις σχέσεις που αντέχουν στην τριβή της καθημερινότητας. Σε μία εποχή όπου πολλές κοινωνικές δομές αλλοιώνονται και πεθαίνουν, οι φίλοι είναι η καινούρια μας οικογένεια. Όταν είμαστε μαζί τους ο χρόνος σταματά και είναι οι μόνοι που μπορούν να κρατήσουν ηθικό μας ψηλά στη ζωή. Εκεί επέλεξα να επικεντρώσω και τη σκηνοθετική ματιά μου», αναφέρει ο Κ. Μαρκουλάκης, υπογραμμίζοντας την ευτυχή συγκυρία τους πέντε ρόλους του έργου να ερμηνεύουν ηθοποιοί που διατηρούν ισχυρούς δεσμούς φιλίας.

«Για Ονομα» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Στόχος μας είναι οι θεατές όχι μόνο να απολαύσουν ένα έργο που μιλάει απευθείας στην καρδιά, αλλά να δουν και κάπως διαφορετικά τη ζωή τους», επισημαίνουν οι Αντώνης Λουδάρος και Φάνης Μουρατίδης. Για την Βίκυ Σταυροπούλου η πρόκληση έγκειται στο να αποτυπωθεί στη σκηνή, αυτό που συμβαίνει και στη πραγματική ζωή μεταξύ φίλων, με «ένα βλέμμα, μία κίνηση, τα έχουμε πει όλα!». Ενώ ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, εύχεται το κοινό να νιώσει την ευφορία, το γέλιο και την αγωνία που ένιωσε κι ο ίδιος όταν το πρωτοδιάβασε.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελείται η Αθανασία Σμαραγδή, τη μουσική σύνθεση ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος και τους φωτισμούς ο Νίκος Βλασόπουλος.

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων: Τετάρτη & Κυριακή: 20:00, Πέμπτη & Παρασκευή: 21:00, Σάββατο: 18:00 & 21:00.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαρκουλάκης θέατρο παράσταση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ